Naci Görür'den deprem uyarısı! Dikkatli olmak gerekiyor diyerek açıkladı!

Kahramanmaraş ve Adana’da gerçekleşen son depremler vatandaşları panikletti. Bu depremlerin ardından Prof. Dr. Naci Görür’den dikkat çeken bir uyarı geldi.
Naci Görür'den deprem uyarısı! Dikkatli olmak gerekiyor diyerek açıkladı!

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinin kapsamı oldukça büyük olmuştu. Bu depremin ardından bölgede fay hatları oldukça hareketlendi. Artçı depremler devam ederken hem Kahramanmaraş’ta hem da Adana’da dün meydana gelen depremler vatandaşları panikletti. Meydana gelen depremlerin daha yüksek büyüklüğe sahip bir depreme neden olabilecekleri düşüncesi insanları endişelendirdi.

NACİ GÖRÜR AÇIKLAMA YAPTI!

Adana Saimbeyli’de dün 4.9 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşti. Akşam saatlerinde ise Kahramanmaraş’ta 4,0 büyüklüğünde bir başka deprem oldu. Bu depremlerin ardından gözler yeniden Türkiye’nin ünlü deprem uzmanlarına çevrildi. Vatandaşların en çok itibar ettiği deprem uzmanlarından olan ve büyük deprem felaketini de önceden bilen isimlerden olan Prof. Dr. Naci Görür yeni bir değerlendirme yaparak uyarıda bulundu.

Depremleri değerlendiren Prof. Dr. Naci Görür, “Aksaağaç – Saimbeyli yöresinde 4,9 büyüklüğünde deprem oldu. Daha önce küçük depremler olan Hacıkodal, Karakuyu gibi lokasyonlara yakın bir alanda sarsıntı meydana geldi. Doğu Anadolu ve Sarız faylarının Adana Havzasına saçaklanarak indiği bölgede bir hareketlilik oldu.” dedi.

Sonrasında Kahramanmaraş’taki deprem hakkında da yorum yapan Prof. Dr. Naci Görür, “Hacıkodal – Göksun / Kahramanmaraş yöresinde 4.0 büyüklüğünde bir deprem oldu. Bu bölge ldukça hareketlendi. Sık sık küçük depremlerin üretildiğini görüyoruz. Aynı bölgede kısa bir süre önce 4.9 büyüklüğünde bir deprem daha olmuştu. Dikkatli olmak gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Gerçekleşen depremlerin yeni bir deprem üretebileceğine dair herhangi bir açıklama yapılmadı. Bölgenin deprem açısından riskli olmasından dolayı uzmanlar vatandaşların güvenli binalarda olmalarına özen göstermelerini öneriyorlar. Olası bir deprem durumunda tedbirli davranılması durumunda muhtemel kayıpların büyük bir kısmı önlenebiliyor.