Neftlix'in Milyonlar İzlenen Dizisi Squid Game Nerede, Hangi Ülkede Çekiliyor?

Neftlix Projelerinden olan Squid Game büyük ilgi gördü. İzlenme rekorları kıran dizi çok kısa sürede dünya çapında başarı elde etti. Peki Squid Game dizisi nerede çekiliyor? İşte yanıtı..
Neftlix'in Milyonlar İzlenen Dizisi Squid Game Nerede, Hangi Ülkede Çekiliyor?

Squid Game dizisi Neftlix'te yayınlamaya başladığı andan itibaren çok büyük ilgi gördü.

Platforma üye olan milyonlarca kişi dizinin tüm bölümlerini izlerken farklı konusu ve oyunculuk performansları izleyenleri büyüledi. Dizinin bu kadar başarılı olmasının ardından ise diziye dair meraklar arttı.

SQUİD GAME DİZİSİ NEREDE ÇEKİLİYOR?

Neftlix'te yayınlanan dizi Güney Kore merkezli. Güney Kore dizisi olan Squid Game'in neredeyse tüm bölümleri yine bu ülkede çekilmiştir. Dizinin çekim alanı ise Güney Kore'nin başkenti olan Seul'dur.

Seul'da yapım şirketi tarafından kurulan bir platformda çekilen dizide ülkenin bazı farklı mekanları da kullanıldı. Dizinin Seul dışında çekilen bölümleirnde ise Güney Kore’nin merkezinde bulunan Daejeon şehri ön plana çıkıyor.

Dizinin önemli sahnelerinin çekilmesi için bu şehirde çok büyük platformlar kuruldu. Gerçekliğe yaklaşmak isteyen dizi yapımcıları çok fazla CGI olmadan çekildi. Oyunlar da dahil olmak üzere 1. sezonun en muhteşem sahnelerinden bazılarını çekmek için gerçek setlerlerde çalıştılar. Setlere yüzlerce insan dahil edilerek sahanelerin çekimi tamamlandı.

DİZİNİN KONUSU NE?

Neftlix'in en çok izlenen yapımları arasına giren Squid Game, bir hayatta kalma mücadelesini anlatıyor.

456 kişinin katıldığı bir yarışta hayatta kalma mücadelesini anlatan dizi. yarışmaya katılanların mürekkep balığı oyununda başarılı olmalarını amaçlıyor. Oyun sonunda hayatta kalacak olan yarışmacıya ise 39 milyon dolarlık ödül verilecek.