O saat aralığında sakın dışarı çıkmayın! Meteoroloji'den kritik fırtına uyarısı geldi böylesi görülmedi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde vatandaşlara yapılan uyarıda şiddetli fırtınaya karşı dikkatli olmamız gerektiği konusunda peş peşe uyarılarda bulundu.
O saat aralığında sakın dışarı çıkmayın! Meteoroloji'den kritik fırtına uyarısı geldi böylesi görülmedi

Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika uyarısı ile birlikte özellikle denizlerde, kıyı bölgelerinde fırtına beklendiğini ifade etti. Yaşanabilecek olan afet durumlarına karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiği bildirilerek, fırtınanın hangi saat ve gün aralıklarda etkisini göstereceği hakkında da açıklama yapıldı.

MGM SAAT VEREREK UYARDI!

Gelmesi beklenen fırtına felaketine karşı Meteoroloji tarafından yapılan uyarılar şu şekildeydi;

Denizlerimizde (Batı Karadeniz) Fırtına Bekleniyor!

"Rüzgarın; Batı Karadeniz’de bu akşam saatlerinden sonra doğu ve kuzeydoğu yönlerden etkisini artırarak 5 ila 7 zaman zaman 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Salı günü (19.09.2023) sabah ilk saatlerde etkisini kaybetmesi beklenmektedir."

Rize ile Artvin’in Kuzeyinde Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlar Bekleniyor!

"Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren doğu ilçeleri başta olmak üzere Rize çevreleri ile Artvin’in kuzeyinde yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

Yayımlanan iki uyarının yanı sıra Türkiye genelinde havanın nasıl olacağı hakkında da "Meteoroloji Gene Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Rize, Artvin, Ardahan ve Kars çevreleri ile Van'ın kuzey ve doğusu, Ağrı'nın güney ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Rize çevreleri ile Artvin'in kuzey ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor." ifadeleri ile genel değerlendirmelerde bulunuldu.

firtina-ist.jpg

İSTANBUL VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI! ÇOK DİKKATLİ OLUNMALIDIR

Gelmesi beklenen fırtına ile ilgili İstanbul Valiliği tarafından da açıklama yapıldı. Valilik tarafından yapılan açıklamada "Batı Karadeniz’de rüzgarın bu akşam saatlerinden sonra doğu ve kuzeydoğu yönlerden etkisini artırarak fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." ifadeleri ile Meteoroloji tarafından yayımlanan uyarılara göre oldukça dikkatli olunması gerektiğinin bir kez daha altı çizildi.

Bu süreç içerisinde fırtına sırasında yaşanabilecek olan olumsuzluklara karşı gerekmedikçe dışarı çıkılmamasında fayda olduğu ifade edildi.