O tarihten sonra plastik bardak, tabak, çatal yasaklanıyor! İlginç karar çıktı

Tüm dünya çevre kirliliğini en aza indirmek adına pek çok çalışma yapılıyor. Fakat o ülke öyle bir karar aldı ki duyan herkes şok olacak. İşte detaylar…
O tarihten sonra plastik bardak, tabak, çatal yasaklanıyor! İlginç karar çıktı

Çevre kirliliği tüm dünyanın mücadele ettiği faktörlerin başında geliyor. Bu mücadeleye en önem veren ülkelerden birisi olan İngiltere’de yeni bir karar daha alındı. Detaylar haberimizde…

banka

PLASTİK ÇATAL, BIÇAK VE TABAKLAR YASAKLANIYOR: SON TARİH 1 EKİM

İngiltere plastik çatal, bıçak ve tabaklara karşı harekete geçti. 1 Ekim'den itibaren ülkede tek kullanımlık ürünlerin tedariği yasaklanacak.

İngiltere’de çatal, bıçak, tabak ve plastik tepsi gibi tek kullanımlık ürünlere yönelik yasak 1 Ekim'den itibaren yürürlüğe girecek.

Çevre kirliliği ile mücadele eden ülkelerden olan İngiliz hükümeti çevre kirliliğini en aza indirmek için tek kullanımlık plastik ürünleri yasaklamaya hazırlanıyor. Ancak bu düzenleme süpermarketler veya paket servislerde kullanılan plastik ürünleri kapsamayacaktır.

1 Ekim'den sonra yasaklı tek kullanımlık plastikleri tedarik etmeye devam eden işletmeler, yerel makamlar tarafından para cezalarına ve denetimlere tabi tutulabilir.

Bunun en benzer örneğini ise daha önce İskoçya'da uyguladı, İngiltere'de 2020 yılında tek kullanımlık pipetler, karıştırıcılar ve plastik saplı pamuklu çubuklar yasaklandı.

İskoçya, Haziran 2022'de işletmelerde tek kullanımlık plastik ürünleri yasakladı.

Galler'de de benzer mevzuat Aralık 2022'de onaylandı ancak uygulamanın bazı bölümlerinin 2026 yılına kadar yürürlüğe girmeyebileceği belirtildi.

YÜZDE 10'U GERİ DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR

Alınan verilere göre, Birleşik Krallık'ta her yıl yaklaşık 1,1 milyar plastik tabak ve 4,25 milyar tek kullanımlık çatal bıçak takımının kullanıldığını ve bunların yalnızca %10'unun kullanımdan sonra geri dönüştürüldüğünü gösteriyor.

Avrupa Birliği (AB), son yıllarda plastik atıkların azaltılmasına yönelik yeni düzenlemeler getirerek tek kullanımlık tabak, çatal, bardak ve pipet gibi plastikleri 2021 yılına kadar yasakladı.