Öğrenci ve veliler dikkat! Sistem tamamen değişiyor işte ara tatil kararı

MEB Bakanı Tekin tarafından yapılan son açıklamada ara tatil hakkında yeni bir karar alınarak değişikliğe gidilebileceği öğrenildi.
Öğrenci ve veliler dikkat! Sistem tamamen değişiyor işte ara tatil kararı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimi günlerde yapılan açıklamalarda ara tatil uygulamasında değişiklik yapılacağı öğrenilmişti. Bu durum için hem öğrenciler için hem de öğretmenler için nasıl etkisinin olduğu, sürecin etkilerinin neler olduğunun araştırılmasının kararın alınacağı ifade edildi.

BAKAN TEKİN AÇIKLADI!

Ara tatil uygulamasının devam edip etmeyeceği yönünde merak edilenlerin artmasının ardından konuya ilişkin Bakan Tekin tarafından "Bu tür şikayetler öğrencilerden de öğretmenlerden de bize geliyor. Bu yılkini gördükten sonra bir değerlendirme yaparız. Görelim, bakalım eğer öyle bir olumsuzluk varsa biz de gereğini yaparız. Bakanlıkta her genel müdürlüğün bünyesinde bir tane İzleme Değerlendirme Daire Başkanlığı var. Yapılan her şey, attığımız her adım o daire başkanlığı tarafından bütün uygulamalarımız izleniyor. Bu yıl da ara tatilden sonra daire başkanlığımız bir rapor oluşturur. Bakarız, öğrenciler, veliler, öğretmenler mutlu ise biz de devam ettiririz." şeklinde açıklama yapılarak yakın zamanda bu durum için çalışma olmasa da önümüzdeki dönem için değerlendirme yapılacağı öğrenildi.

ANKET YAPILACAK!

Konuya ilişkin merak edilenlerin artmasının ardından gelen bilgilere göre Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet adresi üzerinden öğrenci ve veliler için bir anket yapılacağı öğrenildi. Bu ankete göre memnuniyet durumunun tespit edilerek ara tatil uygulamasına devam edilip edilmeyeceğine karar verileceği öğrenildi.

ARA TATİL NE ZAMAN?

Uygulamanın ne zaman değişikliğe uğrayacağı ya da kesinlikle değişiklik yapılacağı konusunda henüz net bir bilginin olmaması nedeni ile vatandaşlar tarafından ara tatil zamanı hakkında da merak edilenler artmaya başladı. Konuya ilişkin yapılan açıklamalara göre 2023-2024 eğitim öğretim dönemi boyunca ara tatil süreçleri şu şekilde açıklandı;

  • İlk ara tatil 3 Kasım 2023 Pazartesi günü başlayacak ve tatil de 17 Kasım Cuma günü son bulacak.
  • Yarıyıl tatili, 22 Ocak 2024 Pazartesi - 2 Şubat 2024 Cuma tarihleri arasında olacak.
  • Okullarda ikinci dönem 5 Şubat Pazartesi başlayacak ve 14 Haziran Cuma günü bitecek.
  • İkinci ara tatil ise 8 Nisan 2024 Pazartesi ile 12 Nisan 2024 Cuma tarihleri arasında yapılacak.
  • 2024-2025 eğitim öğretim yılı da 9 Eylül 2024'te başlayacak.