Öğrencilerin ulaşım derdi bitiyor! O tarihten sonra artık ücretsiz kullanacaklar

Akaryakıt fiyatları günden güne artarken toplu taşıma ücretleri de artmaya başladı. Zamlara inat öğrencilerin yüzü gülecek! Tüm detaylar haberimizde.
Öğrencilerin ulaşım derdi bitiyor! O tarihten sonra artık ücretsiz kullanacaklar

65 yaş üstü vatandaşlardan sonra artık öğrenciler de toplu taşımayı ücretsiz kullanabilecek! O tarihten sonra başlıyor! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ÖĞRENCİLERE TOPLU TAŞIMA DESTEĞİ

Akaryakıt zamları sonrasında Türkiye'nin bütün illerinde toplu taşıma fiyatlarına da zamlar yapılmıştı. Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla öğrencilerin yüzünü güldürecek haber Bakanlıktan geldi. Bakanlık öğrencilere 750 TL toplu taşıma desteği verileceğini açıkladı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre öğrencilere yapılacak toplu taşıma destekleri için toplam 10 milyon TL bütçe ayrıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş konu ile ilgili şu açıklamaları yaptı; 'Destek programıyla öğrencilerimizin senede iki kez gidiş dönüş ulaşım giderlerini karşılayacağız. Öğrencilerimize 2023 senesi için verilen toplu taşıma desteği üst limit tutarı tek yön için 750 TL olarak şimdiye kadar 10 milyon TL bütçeyi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına aktardık. 

Öğrencilere Ulaşım Desteği

Sosyal yardım faydalanacısı hanelerde olan öğrencilerin ulaşım giderlerinin karşılanması için hayata geçirilen ulaşım desteğinden 58 binden fazla öğrenci faydalandı. Bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleriyle toplumun her bir ferdine ulaşacağız. Bu kapsamda sosyal yardımlardan faydalanan hanelere ihtiyaç duydukları her an yanlarında olacağız.' Ulaşım desteği için başvurular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılacak. Geçtiğimiz aylarda yapılan KDV ve ÖTV artışları sonrasında İstanbul'da toplu taşıma fiyatlarına yüze 51.52 zam yapılmış ve tam biler 15 TL, öğrenci bilet 7.32 TL, öğretmen bilet 10.74 TL, tam abonman 1177 TL, öğrenci abonman 212 TL oldu. Akaryakıt zamları sonrasında taksi açılış ücretleri 19.17 TL'ye, kilometre başı mesafe ücreti 13.75 TL, zaman tarifesi saatlik ücret 152.73 TL, indi bindi ücreti 70 TL'ye yükseldi.