Okullar 4 güne mi düşürülecek? Bakan Tekin açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin CNN Türk canlı yayınında gündeme ilişkin merak edilenlere yanıt verdi.
Okullar 4 güne mi düşürülecek? Bakan Tekin açıkladı

CNN Türk canlı yayınına katılım sağlayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bugün yaptığı son açıklamalarda Türkiye'de eğitim gören Suriyeli öğrenci sayısı ve okulların 4 güne düşürüleceği yönündeki iddialara yanıt verdi.

Son dönemde okullarda eğitim gören yabancı uyruklu öğrenci sayısının arttığı yönündeki iddiaların sosyal medyada yer almasının hemen ardından sayı vererek eğitim gören öğrencilerin sayısından bahsetti. Bakan Tekin tarafından yapılan açıklamalar şu şekildeydi;

SURİYELİ ÖĞRENCİ SAYISI!

Bazı okulların tamamında yabancı öğrencilerin yer aldığını açıklayan Tekin, "Okullarımızda tamamı yabancı uyruklu öğrencilerin olduğu okullarımız var tabiki. Onlar bizim milletlerarası dediğimiz okullarımız. Şu anda orada yaklaşık 23 bin Suriyeli vatandaş sadece yabancıların okuduğu, statüsü öyle, özel milletlerarası okul. Bu okullar tamamen yabancı öğrencilerimizi alıyorlar. Suriyeli öğrenciler için söyleyeyim. O kategoride değerlendiriyorlar." dedi ve "Kamuoyun bazen yanlış bilgiler de intikal ediyor. Türkiye'de 977 bin yabancı öğrenci var, 790 bini Suriyeli öğrenci." şeklinde sayıyı açıkladı.

OKULLAR 4 GÜN MÜ OLACAK?

Eğitimin haftada 4 güne düşürüleceği yönündeki iddialara ilişkin ise "Valla o kadar enteresan şeyler söyleniyor ki ben nerede çıkartıyorlar bilmiyorum. Mesela geçenlerde çok sevdiğim bir dostum mesaj yazmış; 'Okulları 4 güne düşürüyormuşsunuz.' Benim hiç böyle şeyim yok. Duymadım. Sonra bir baktım sosyal medyaya bir gazete haber yapmış; Milli Eğitim Bakanı açıkladı' Nerede açıkladım, yok. Ne dedim, yok. Yok öyle bir şey. Kesinlikle asılsız bir iddia. Böyle bir şey yok. Hatta o gün deprem bölgesinde bir yerdeydik. Bir çocuk ağlayarak geldi; 'Okullarımızı 4 güne düşürmüşsünüz.' Bunlar tamamen şehir efsanesi." dedi.