Ömer Çelik duyurdu! Türkiye'de 3 günlük milli yas ilan edileceği açıklandı

İsrail ile Filistin arasında yaşanan çatışmada ağır kayıplar veren Filistin için Türkiye'nin yas ilan edeceğini duyuruldu.
Ömer Çelik duyurdu! Türkiye'de 3 günlük milli yas ilan edileceği açıklandı

Bir haftayı aşkın bir süredir şiddetli bir şekilde devam eden İsrail - Filistin çatışması hakkında bugün AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik önemli açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamalarda özellikle dün meydana gelen hastane saldırısını kınadığını ifade ederek, Türkiye'nin Filistin için 3 günlük yas ilan edeceğini duyurdu.

GAZZE'YE ATILAN BOMBA HAKKINDA KONUŞTU!

Çelik tarafından yapılan açıklamalarda meydana gelen saldırılara ilişkin "Dün atılan ve hastaneyi vuran füzenin Hamas tarafından atıldığı söylendi. ABD başkanı da burayı İsrail'in değil başkasının vurduğunu söylüyor. İnsanlık dışı cümlelerle bu saldırılara sahiplenilmiş ve daha sonra hesaplarından silinmiştir. İsrail'in kendini savunma hakkı dedikçe bu saldırılar karşısında sessiz kalanlar bu eylemlerin parçası olarak anılacaktır.

Gazze'de küçük bir alanda bu soykırıma karşı karşıya kalması karşısında uluslararası kurumlar sessiz kalmıştır. Olay ilk olduğu andan itibaren İsrail başbakanı çıkıp haritayı değiştireceğiz, dedi. Savunmadan değil, bölgeyi daha büyük ateşe atacak planların hayata geçirilmesinden bahsediliyor. Bunun başka ne manası olabilir. Sayın cumhurbaşkanımız bu sorunun bütün derinliklerini bilen, en önde gelen devlet adamıdır. Politik çözüm için iradesini ortaya koymuştur. Askeri eylemlerle Gazze'ye kara harekatı ile seyirci kalmak değil Filistinli çocukların da rahat uyuyabildiği perspektifin çıkarılmalıdır. 67 sınırlarında bu çözümün sağlanması mümkündür. " şeklinde açıklamalara yer verildi.

3 GÜNLÜK MİLLİ YAS İLAN EDİLECEK!

Bununla birlikte Çelik tarafından yapılan açıklamalarda Filistin için 3 günlük yas ilan edileceği duyuruldu. Konuya ilişkin "Yaşadığımız çok elim olaylardan sonra milli yas ilan edebiliyoruz. Şu anda çalışmaları devam ediyor. Bugün gün içerisinde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 3 günlük milli yas ilan edilecek. Genel Kurul'daki tüm siyasi partilerin de bundan memnuniyet duyacağına eminim. Bu, bizim özellikle TBMM olarak, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin tüm unsurlarıyla beraber başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, bu konuyu hangi seviyede anladığımızın görülmesi açısından önemlidir diye düşünüyorum. Sanıyorum, Genel Kurul devam ederken, bugün içinde nihayetlenmiş olur. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesini de burada paylaşırız." dedi.

Haber Editörü