On binlerce gence müjde! Ücretsiz tren bileti dağıtımı başlıyor: İşte şartlar

Ücretsiz interrail fırsatı duyuruldu! Başvurmak için son 13 gün kaldı! Peki bu avantajdan kimler yararlanabilecek? İşte cevabı...
On binlerce gence müjde! Ücretsiz tren bileti dağıtımı başlıyor: İşte şartlar

Avrupa Birliği, gençlere yönelik heyecan verici bir fırsat sunuyor. "DiscoverEU" programı kapsamında, 18 yaşındaki 36 bin genç ücretsiz tren bileti kazanma şansına sahip olacak. Bu fırsattan Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülkenin gençleri yararlanabilecek.

Avrupa Birliği Komisyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, gençler internet üzerinden birkaç soruyu cevaplayarak "DiscoverEU" programına başvurabilecekler. Başvurular, Avrupa Gençlik Portalı'ndaki sayfada bugünden itibaren 18 Ekim'e kadar kabul edilecek.

ücretsiz interrail fırsatı

Ücretsiz tren bileti kazanan gençler, biletleri 1 Mart 2024 ile 31 Mayıs 2025 tarihleri arasında en fazla 30 gün boyunca kullanabilecekler. Ayrıca, seçilen 36 bin genç, toplu taşıma, kültürel mekanlar, konaklama, gıda ve spor gibi alanlarda indirim imkanlarından da faydalanabilecekler. Biletler, Avrupa'nın çeşitli noktalarında adalara veya tren imkanı olmayan bölgelere seyahat etmek için de kullanılabilecek.

Bu büyük fırsattan yararlanmak isteyen gençlerin "https://youth.europa.eu/discovereu_en" adresindeki soruları cevaplamaları gerekiyor. Avrupa Birliği, gençlere ücretsiz tren bileti sağlayarak onların Avrupa'yı keşfetmelerini ve farklı kültürleri deneyimlemelerini teşvik etmeyi hedefliyor.