ORC Araştırma Cumhurbaşkanlığı seçim anketi sonuçları açıklandı!

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olmasının ardından ORC Araştırma tarafından yapılan ilk anket sonucu açıklandı. Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu rekabetinde son durum ne?
ORC Araştırma Cumhurbaşkanlığı seçim anketi sonuçları açıklandı!

Siyaset arenası oldukça ısınmaya başladı. 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi için artık adaylar hemen hemen belli oldu. Cumhur İttifakı Recep Tayyip Erdoğan ile, Millet İttifakı ise Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanlığı seçiminde yarışacaklar. Bu ikili rekabette seçmenin nabzını ise anket şirketleri şimdiden ölçmeye başladı. İlk açıklanan seçim anketi ise ORC Araştırma’nın anketi oldu.

4-6 MART TARİHLİ SEÇİM ANKETİ!

ORC Araştırma tarafından Cumhurbaşkanlığı seçimi için bir anket çalışması yapıldı. Meral Akşenir’in yani İYİ Parti’nin Millet İttifakı’ndan ayrılıp daha sonra geri döndüğü süreçte ORC Araştırma bir Cumhurbaşkanlığı seçimi anketi yaptı. 4-6 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen anketin sonuçları ORC Araştırma tarafından açıklandı.

İLK ANKETİN SONUÇLARI AÇIKLANDI

ORC Araştırma tarafından yapılan açıklamaya göre anket katılımcılarına Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oylarını Recep Tayyip Erdoğan’a mı yoksa Kemal Kılıçdaroğlu’na mı verecekleri soruldu. Ankete 1.850 katılımcı iştirak ederken katılımcılara bu ikili rekabette kime oy verecekleri soruldu. Anket sonuçlarına göre katılımcıların yüzde 56,8’i seçimlerde Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vereceklerini belirttiler. Recep Tayyip Erdoğan’a oy vereceklerin oranı ise yüzde 43,2 olarak açıklandı.

ORC Araştırma Cumhurbaşkanlığı seçim anketi sonuçları açıklandı!

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Millet ittifakı adayı olarak açıklanması özellikle muhalif kesimde bir heyecan yarattı. Bu süreçte kıyasıya bir rekabet yaşanması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı seçim hamlelerinin bu görüntüyü nasıl etkileyeceği şimdiden merak edilmeye başlandı. Ayrıca diğer araştırma şirketlerinin anket sonuçlarının da açıklanması ile bir ortalama alınarak en doğru tahmine ulaşılması konusunda yararlı olacağı tahmin ediliyor.