ORC son seçim anketini açıkladı! Hangi siyasi partiye yüzde kaç oy çıktı?

Seçim heyecanı yavaş yavaş kendisini hissettirmeye başlarken anket şirketleri yaptıkları seçim anketlerinin sonuçlarını kamuoyu ile paylaşıyorlar. ORC Araştırma yapılan son anket sonuçlarını açıkladı. Bu pazar seçim olsa hangi partinin yüzde kaç oyu çıkıyor?
ORC son seçim anketini açıkladı! Hangi siyasi partiye yüzde kaç oy çıktı?

Türkiye’de siyaset arenasında seçim heyecanı kendisini hissettirmeye başladı. Erken seçim kararı alınmaması durumunda 2023 yılının Haziran ayında hem Cumhurbaşkanlığı hem de milletvekili seçimleri olacak. Siyasi partiler için Cumhurbaşkanlığı seçimi kadar milletvekili seçimlerinin de önemi bulunuyor. TBMM’de çoğunluğu elde edecek olan siyasi parti avantajlı konuma geçecek ve olası bir yeni anayasa çalışmalarında etkin rol üstlenebilecek.

SON SEÇİM ANKETİNİN SONUÇLARI AÇIKLANDI!

Seçim heyecanı tüm siyasi partileri sararken yavaş yavaş hazırlıklar başlıyor. Siyasi liderler mitinglerle, yurt içi gezilerle seçmenle buluşurken anket şirketleri de vatandaşın nabzını ölçmeye devam ediyorlar. Son olarak seçim anketi sonuçlarını açıklayan şirket ORC Araştırma oldu. ORC Araştırma tarafından yapılan son ankette vatandaşlara bu pazar seçim olması halinde hangi siyasi partiye oy verecekleri soruldu.

HANGİ SİYASİ PARTİYE YÜZDE KAÇ OY ÇIKTI?

ORC Araştırma’nın anket sonuçlarına göre birinci parti olarak Ak Parti çıktı ve oy oranı da yüzde 30,6 olarak açıklandı. Listede yüzde 24,8’lik oy oranı ile CHP ikinci sırada bulunuyor. İYİ Parti ise yüzde 19,4’lük oy oranı ile üçüncü sırada yer alıyor. Yüzde 7 seçim barajını ise kalan siyasi partilerden yalnızca HDP geçiyor ve onun da oy oranı yüzde 7,1 olarak açıklandı.

ORC Araştırma’nın anket sonuçlarına göre MHP yüzde 6, Gelecek Partisi yüzde 2,6, DEVA Partisi yüzde 2, Türkiye Değişim Partisi yüzde 1,8, Büyük Birlik Partisi yüzde 1,8, Bağımsız Türkiye Partisi yüzde 1,7 ve diğerleri yüzde 2,2 oy alıyor.

Yapılan seçin anketlerinde ittifakların da oy oranları açıklandı. Buna göre Millet İttifakı yüzde 44,2, Cumhur İttifakı yüzde 38,4, Emek ve Özgürlük İttifakı ise yüzde 7,4 oranında oy alıyor.