Ortaokul Çocuklarına İzletilen Film Velilerin Tepkisine Neden Oldu

İstanbul'da bir ortaokulda öğretmen ders sırasında çocuklara bir film izletti. Bazı veliler durumu öğrenince şoke oldu. Durumu bir whatsapp grubundan tartışan veliler, sınıfta izletilen filmin çocuklara uygun olmadığını söylerken, konuşmaya dahil olan çocuklardan bazıları ise öğretmeni savundu.
Ortaokul Çocuklarına İzletilen Film Velilerin Tepkisine Neden Oldu

İstanbul'da bir ortaokulda beden eğitimi dersini sınıfta işleyen öğretmen çocuklara film izletti. Ancak seçilen film velilerin büyük tepkisine yol açtı. Filmden olumsuz etkilenen bazı çocukların velileri durumu bir whatsapp grubunda tartıştı. Çocukların da bulunduğu grupta bazı çocuklar öğretmenin suçsuz olduğunu, filmi kendileri seçtiğini söyledi.

Ortaokul 7. sınıf öğrencileri beden eğitimi dersini sınıfta işledi. Öğretmen çocuklara derste film izlemeleri için izin verdi. Ancak izlenen film bazı velileri ciddi derecede rahatsız etti. Söz konusu filmden rahatsız olan ve çocuklarının olumsuz etkilendiğini söyleyen bazı veliler, diğer anne babaların da haberdar olması için sınıf grubundan durumu paylaştı.

Derste İzlenen Korku Filmi Ortalığı Karıştırdı

İstanbul Ümraniye'de bulunan bir okulun 7. sınıf öğrencileri beden eğitimi dersini sınıfta işledi. Öğretmen çocukların seçtiği bir filmi sınıfta izlemelerine izin verdi. Ancak öğrencilerin seçtiği filmin bir korku filmi olması ortalığı karıştırdı. 

Sınıfta öğrencilere korku filmi izletildiğini öğrenen bazı veliler, haberi olmayan anne babaların da durumdan haberdar olması için whatsapp grubundan durumu tartışmaya başladı. Konuşmalardan anlaşıldığı üzere grup bir veli değil öğrenci grubu olsa da bazı veliler konuşmaya dahil oldu.

Velilerden bazıları sınıfta 7. sınıf öğrencilerine korku filmi izletilmesinden ötürü oldukça rahatsızdı. Bir velinin gruba durumu yazmasının ardından onun gibi düşünen başka veliler de konuya dahil oldu. 

Kızım Tuvalete Dahi Gidemiyor

Korku filmi izletilen sınıfta bulunan ve filmi izledikten sonra olumsuz etkilenen bir çocuk durumu velisine anlattı. Durumun whatsapp grubunda paylaşılmasının üzerine bir veli daha durumdan rahatsız olduğunu dile getirerek, kızının tek başına odasında kalamadığını, yalnız tuvalete bile gidemediğini söyledi. "Kendi çocuklarına bu filmleri izletiyor mu ki bizim çocuklarımıza izletiyor" şeklinde tepki gösteren veliye diğer veliler de destek oldu.

Çocuklar Öğreteni Savundu

Konuşmalardan anlaşıldığı üzere grupta çocuklar da vardı. Filmi izleyen çocuklardan bazıları, filmi kendilerinin seçtiğini söyleyerek öğretmeni savundu. "Herkes gülerek izledi şimdi hocanın günahını almayın." "Hoca korkanlar izlemesin dedi." gibi cümlelerle öğretmeni savunan çocuklar da velilerin öfkesinden nasibini aldı.

Öğretmeni savunan çocuklar, "Çoğunluk o filmi seçse de yaş grubuna uygun olmayan bir film. Öğretmen bunu izletmemeliydi.", "Korkanlar nereye gitsin?", "Öğretmenin günahı değilse kimin günahı?" gibi cümlelerle velilerden neredeyse azar işitti.