ÖSYM 2022 KPSS soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayınlandı mı, ne zaman saat kaçta yayınlanacak?

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS9 bugün Türkiye’nin 81 ilinde ve KKTC’nin başkenti Lefkoşa’da yapıldı. Sınavın ardından soru kitapçıkları ve cevap anahtarı merak edilmeye başlandı. 2022 KPSS Lisan soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayınlandı mı, ÖSYM ne zaman yayınlayacak?
ÖSYM 2022 KPSS soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayınlandı mı, ne zaman saat kaçta yayınlanacak?

Binlerce memur adayı kamu personeli olabilmek için 2022 KPSS Lisans sınavında ter döktüler. Genel Yetenek – Genel Kültür oturumuna katılan adaylar 2022 KPSS soruları ve cevap anahtarı kitapçıklarının ne zaman erişime açılacağını sorgulamaya başladılar. KPSS 2022 sınavı soru ve cevapları yayınlandı mı? ÖSYM KPSS 2022 Lisans soru ve cevap anahtarını ne zaman, saat kaçta yayınlayacak?

KPSS SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

KPSS sınavına giren memur adaylarının şu anda en çok merak ettikleri konu sınavda kendilerine sorulan soruların cevapları oluyor. Nasıl bir puan alacaklarını hesaplamak isteyenler soru kitapçığının ve cevap anahtarının ÖSYM tarafından yayınlanmasını bekliyorlar. Peki 2022 KPSS Lisans Genel Yetenek – Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri soru kitapçığı ile cevap anahtarı ne zaman yayınlanır. Bu konuda ÖSYM henüz açıklama yapmadı. Ancak tahminlere göre 2022 KPSS soru kitapçığı ve cevap anahtarının saat 17:00’dan sonra ÖSYM tarafından yayınlanması bekleniyor.

2022 KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM’nin 2022 KPSS Lisans sınavı sonuçlarını ne zaman açıklayacağı da merak ediliyor. Bu konuda ÖSYM daha önceden bilgilendirme yaptı. Takvimde herhangi bir değişiklik olmaması durumunda 2022 KPSS Lisans sınavının sonuçlarını ÖSYM 2 Eylül 2022 tarihinde açıklayacak. Adaylar KPSS sonuçlarına ÖSYM’nin sınav sonucu açıklama sitesinden ve mobil uygulama üzerinden ulaşabilecekler. Sınav sonuç belgesi ayrıca basılıp adaylara gönderilmeyecek.

2022 KPSS Lisans sonuçlarının açıklanmasının ardından ise kamu kurum ve kuruluşlarında işe girmek isteyecek olan adaylar 2022 KPSS Lisans puanları işe iş başvurusu yapabilecekler. Buna göre açılan kadrolar için yeni KPSS puanları kullanılabilecek.