ÖSYM Başkanı görevden alındı! KPSS sınavı iptal mi?

Dün patlak veren KPSS sınav soruları sızdırıldı iddiası üzerine gün boyu yapılan paylaşımlar sonrası ÖSYM Başkanı Halis Aygün, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevinden alındı. Peki KPSS sınavı iptal olacak mı?
ÖSYM Başkanı görevden alındı! KPSS sınavı iptal mi?

Milyonlarca adayın en yüksek puanı alarak memur olmak için ter döktüğü KPSS 2022 sınavı geride kalan pazar günü yapılmıştı. Sınavın ardından ÖSYM tarafından KPSS sınav soruları ve cevap anahtarı yayımlanmıştı. Soruların paylaşılmaya başlanması ile beraber özel bir yayınevine ait sorular ile sınavda çıkan soruların birebir aynı olduğu iddia edilmiş, hatta şıkların sıralamasının bile değiştirilmediği görülmüştü. 

Konu hakkında ÖSYM resmi açıklama yaparak iddiaları reddetmiş, akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından konu hakkında soruşturma yapılması yönünde talimat verildiği gündeme bomba gibi düşmüştü. Gece yarısı ise yayımlanan Resmi Gazete ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan kararname ile ÖSYM Başkanı Halis Aygün'ün görevden alındığı duyuruldu. Peki, KPSS soruları çalındı mı, sınav iptal edilecek mi?

KPSS SORULARI ÇALINDI MI, SIZDIRILDI MI?

Dün CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer tarafından yapılan açıklama ile 2022 KPSS lisans sınavında benzer sorular çıktığı iddiası hakkında soru önergesi verilmişti. 

 ÖSYM Başkanı görevden alındı! KPSS sınavı iptal mi?

ÖSYM AÇIKLAMASI: 2022 KPSS SINAVI İPTAL EDİLECEK Mİ, OLUR MU?

Sınav soruları hakkında açıklama yapan ÖSYM "2022 KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı ile Eğitim Bilimleri Sınavı 31 Temmuz 2022 Pazar günü sabah ve öğleden sonra oturumlarında güvenli bir biçimde gerçekleştirilmiştir. Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerini kullanarak iddiaların asılsız olduğunu duyurmuştu.

 ÖSYM Başkanı görevden alındı! KPSS sınavı iptal mi?

ÖSYM BAŞKANI HALİS AYGÜN GÖREVDEN ALINDI, YERİNE KİM ATANIR?

Benzer soruların sınavda çıkması üzerine başlayan tartışmalar üzerine 3 Ağustos 2022 tarihli Resmi Gazete ile ÖSYM Başkanı Halis Aygün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevinden alındı. Görevden alınan başkanın yerine yeni ÖSYM Başkanı kim olacak henüz açıklanmadı. Karar açıklandığı anda emlak365.com sitemizden takip edebilirsiniz. 

ÖSYM Başkanı görevden alındı! KPSS sınavı iptal mi?

2022 KPSS SINAVI TEKRAR EDİLECEK Mİ, YÜKSEK PUAN ALAN ADAYLARIN İTİRAZ HAKKI VAR MI?

ÖSYM Başkanı Aygün'ün görevinden alınmasının ardından sınavın iptal edileceği beklentisi artarken konu hakkında ÖSYM tarafından yapılacak olan yeni açıklama bekleniyor. Sınavın iptal edilmesi durumunda ne yazık ki yüksek puan alan adayların da yeniden sınava girmesi gerekecek.