ÖSYM duyurdu! 2023 DGS ek yerleştirme sonuçları açıklandı

Bir süre önce gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı ek yerleştirme tercihlerinin bugün itibariyle sonuçlarının açıklandığı öğrenildi.
ÖSYM duyurdu! 2023 DGS ek yerleştirme sonuçları açıklandı

4 Ekim tarihinde sona eren Dikey Geçiş Sınavı ek yerleştirme tercihleri hakkında bugün son dakika yapılan duyuru ile birlikte sonuçların açıklandığı öğrenildi. Sınava giren ve ek tercih hakkını kullanan adaylar için gerekli olan tüm detaylar açıklandı.

2023 DİKEY GEÇİŞ SINAVI EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI!

ÖSYM'nin resmi internet adresi üzerinden yayımlanan duyuruya göre sonuçların bugün itibariyle erişime açıldığı öğrenildi. Yapılan duyuru şu şekildeydi;

"29 Eylül-4 Ekim 2023 tarihleri arasında tercihleri alınan 2023 Dikey Geçiş Sınavı (2023-DGS) ek yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, ek yerleştirme sonuçlarına 10 Ekim 2023 tarihinde saat 10.00’dan itibaren ÖSYM’nin resmi internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecektir.

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri, ilgili üniversite tarafından 13-19 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 13-16 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılabilecektir.

Kayıt için adayların, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekmektedir."

SONUÇLARI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

Yukarıda verilen bağlantı üzerinden kişisel bilgileriniz ile giriş yaparak sınav sonuçlarına ulaşabilirsiniz.