ÖSYM duyurdu! e-YDS başvuruları bugün başladı

Bugün ÖSYM tarafından yayımlanan son duyuru ile birlikte e-YDS başvurularının alınmaya başladığı öğrenildi.
ÖSYM duyurdu! e-YDS başvuruları bugün başladı

Adaylar tarafından beklenen duyuru bugün geldi! ÖSYM tarafından yapılan son açıklama ile birlikte e-YDS başvurularının bugünden itibaren alınmaya başladığı öğrenildi. Başvuruların ne zaman yapılacağı konusunda merak edilenlere ÖSYM yanıt verdi.

ÖSYM DUYURDU! e-YDS BAŞVURULARI BUGÜN BAŞLADI!

Bugün e-YDS başvurularının alınmaya başladığı hakkında ÖSYM tarafından "e-YDS 2023/11 İngilizce alanında; 11 Kasım 2023 tarihinde Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana’daki e-Sınav Uygulama Binalarında yapılacaktır. Adaylar saat 13.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.

Sınava başvuru süreci, 24 Ekim-2 Kasım 2023 tarihleri arasında olup adaylar başvurularını, 24 Ekim 2023 tarihinde saat 14.00'ten itibaren ÖSYM’nin resmi internet adresinden yapabilecektir.

Sınava alınacak aday sayısı, e-Sınav uygulama binalarının aday kapasitesiyle sınırlı olacağından bu sınav için kontenjan; Ankara’da 4200, İstanbul’da 460, İzmir’de 116 ve Adana’da 306 olarak belirlenmiştir. Adaylar, sınav ücretini ödeme sırasına göre kontenjana dâhil edilecektir. Kontenjan dolduğu takdirde adayların sınav ücretini yatırması sistem tarafından engellenecek ve e-YDS için sınav ücreti ödeme süresi sonlandırılacaktır.

e-YDS, elektronik ortamda yapılacağından adayların sınavda uygulanacak ara yüzleri sınav öncesinde tanıması amacıyla Deneme e-Sınavı hazırlanmıştır. Sınava katılacak adayların sınavdan önce deneme sınavından yararlanmaları önemlidir." şeklinde yapılan açıklama ile duyurdu.

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Yukarıda verilen bağlantı adresi üzerinden kişilerin kendi giriş bilgileri ile başvuru sayfasına girerek başvuru işlemlerini kısa süre içerisinde tamamlayabilecekleri öğrenilmiş oldu.

Haber Editörü