ÖSYM son dakika duyurdu! KPSS 2023/6 tercih kılavuzu yayımlandı

Bugün ÖSYM tarafından yapılan son dakika duyurusu ile birlikte KPSS sınavına giren adaylar için tercih kılavuzunun yayımlandığı öğrenildi.
ÖSYM son dakika duyurdu! KPSS 2023/6 tercih kılavuzu yayımlandı

KPSS sınavına giren milyonlarca aday için bugün ÖSYM tarafından son dakika duyurusu yayımlandı. Yapılan açıklamalara göre KPSS/6 tercih kılavuzunun adaylar için erişime açıldığı öğrenildi. ÖSYM'nin resmi internet sitesinden yayımlanan bu duyuruda tercih işlemlerinin hangi tarihler arasında yapılabileceği, adayların kılavuza nasıl ulaşacağı gibi konulara da açıklık getirildi.

KPSS/6 TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI!

Sınava giren ve tercih yapmak isteyen adaylar için ÖSYM tarafından yapılan duyuruda kılavuzun yayımlanmasına özel duyuru şu şekilde verildi;

"Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığının sözleşmeli personel pozisyonlarına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, KPSS-2023/6 Tercih Kılavuzu'na 05 Ekim 2023 tarihinde saat 10.30'dan itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişebilecektir.

Adaylar tercihlerini, 05-11 Ekim 2023 tarihleri arasında yapabileceklerdir. Tercih işlemleri, 11 Ekim 2023 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

Tercih işlemleri, Ek'te yer alan KPSS-2023/6 Tercih Kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM'nin resmi internet adresinden T.C. Kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir."

TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ...

Yukarıda verilen bağlantı üzerinden adaylar tarafından kendi kimlik bilgileri ile giriş yaparak kolay bir şekilde tercih kılavuzuna ulaşabilecekleri ifade edildi.

5 Ekim 2023 tarihinde yani bugün başlayan tercih işlemlerinin 11 Ekim 2023 tarihine kadar devam ettiğinin altını çizen ÖSYM bu tarihler haricinde tercihlerin yapılamayacağını dile getirdi.