ÖSYM'den KPSS için yeni açıklama! İptal edilen ve ertelenen KPSS sınavları ne zaman?

ÖSYM tarafından KPSS sınavları ile alakalı olarak yeni bir açıklama yapıldı. KPSS sınav tarihi belli oldu mu? 2022 KPSS Genel Yetenek – Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavları ne zaman? Diğer KPSS sınavlarının tarihleri belli oldu mu?
ÖSYM'den KPSS için yeni açıklama! İptal edilen ve ertelenen KPSS sınavları ne zaman?

2022 KPSS Lisans sınavı ile alakalı olarak yaşanan soru skandalının ardından bu sınav iptal edilmişti. İptal kararının ardından herkes KPSS sınav takvimini merak etmeye başladı. Sağlıklı bir sınav yapılabilmesi için 2022 KPSS Lisans Alan ve 2022 KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavları da ertelenmişti. Peki KPSS sınavları ile alakalı olarak ÖSYM’Nin takvimi belli oldu mu? KPSS sınavları ne zaman yapılacak?

ÖSYM’DEN KPSS DUYURUSU!

ÖSYM tarafından bir son dakika açıklaması yapılarak 2022 KPSS sınav takvimine ilişkin yeni bir duyuru yayınlandı. Buna göre ÖSYM iptal edilen 2022 KPSS Lisans Genel Yetenek – Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavları ile ertelenen 2022 KPSS Lisans Alan ve 2022 KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) için yeni bir sınav takvimi belirledi. Yeni KPSS sınav takviminin 17 Eylül’de başlayacağı bildirildi.

HANGİ KPSS SINAVI HANGİ TARİHTE YAPILACAK?

KPSS sınavlarına dair takvimin 17 Eylül tarihinde başlayacağı ÖSYM tarafından açıklanmış olsa da hangi KPSS sınavının hangi tarihte yapılacağı merak ediliyor. 17 Eylül tarihinde iptal edilen KPSS sınavlarının tarihlerinin belli olması bekleniyor. Ertelenen KPSS sınavları ise yine ÖSYM’nin açıklayacağı yakın bir tarihte yapılacak.

SINAV MERKEZLERİ DEĞİŞEBİLİR!

KPSS sınavlarına girecek olanlar sınav merkezleri ile alakalı olarak değişiklik yapma hakkına sahip olacaklar. AİS üzerinden gerçekleştirilecek olan işlemlerle adaylar sınava girecekleri merkezlerde isterlerse değişiklik yapabilecekler. Ayrıca adayların girecekleri yeni sınavlar için kendilerinden ücret talep edilmeyecek. Herhangi bir ek ücret ödemeden KPSS sınavlarına girebilecekler.