Pandemi İçin Kış Tedbirleri Geliyor! Aşı Kartı Turkovac Kampanyası

Kış mevsiminin yaklaşması ile beraber yeni kısıtlama kararlarını kaldıramayacak olan ekonomi için tedbirler alınmaya başlandı. Pandemide kış planı hazır! İşte yeni önlemler...
Pandemi İçin Kış Tedbirleri Geliyor! Aşı Kartı Turkovac Kampanyası

Kapalı mekanlarda daha hızlı yayılan koronavirüs salgını kış öncesinde bir kere daha alarm zillerinin çalmasına neden oldu. Yabancı aşıya karşı güven duymayan çoğu kişinin yerli aşıyı beklemesi, aşılamada istenilen düzeye erişelememesi ve kış nedeni ile kapalı mekanlara geçiş yapılacak olması yeni tedbirleri gündeme taşıdı.

Pandemide kış tedbirleri için iki önemli adım öne çıktı. Bunlardan ilki ne yazık ki başkasının kodunu kullanma, sahte ekran görüntüleri gibi kötü niyetli kişilerin yapmış oldukları hilelere karşı HES kodu yerine aşı kartı uygulaması getirilmesi oldu. Alınacak yeni önlemler kapsamında kapalı yerlere girerken artık HES kodu yerine aşı kartı sorgulanacak.

TURKOVAC GELİYOR! YERLİ AŞIDA SON DURUM NE, YERLİ AŞI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Hürriyet Gazetesi yazarı Nuray Babacan tarafından yapılan habere göre pandemide kış planı geliyor. Yabancı aşıya karşı güven sorunu yaşayan ve bu nedenle aşı olmayan kişiler için yerli aşı devreye alınacak. Turkovac adı verilen aşı için yeril aşı kampanyası başlatılacak. Üçüncü faz çalışmaları tamamlanan yerli aşının en geç Kasım ya da Aralık ayı itibari ile yapılmasına başlanacak.

Üniversitelerde de yüz yüze eğitime geçilmesi ile vaka sayısının kontrol altında tutulabilmesi adına aşı çalışmalarına ağırlık verilecek. Yabancı aşıya güvenmeyen kişilere yönelik olarak yerli aşı kampanyaları ile ikna çalışmaları yürütülecek.

Pandemi İçin Kış Tedbirleri Geliyor! Aşı Kartı Turkovac Kampanyası

KAPALI MEKANLARA GİRERKEN HES KODU YERİNE AŞI KARTI SORULACAK!

İkinci yeni tedbirde ise lokanta, kafe, AVM gibi kapalı mekanlara girişte sorulan HES kodu yerine artık aşı kartı sorgulaması yapılacak. Hatırlatma dozu olarak yapılması planlanan üçüncü doz aşının Turkovac olarak vurulması da gündemde. Yerli aşının uygulamaya alınması ile döviz yükü de azaltılmış olacak. Yerli aşının dışarıya satılması da gündemde. Bilim Kurulu tarafından kış döneminde mutlaka kapalı mekanlara girişte aşı kartı zorunluluğu getirilmesinin talep edildiği bu talebin olumlu karşılandığı iddia edildi.

Bilim Kurulu tarafından talep edilen düzenleme Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık edeceği kabine toplantısı ile kabul edilirse uygulamaya alınacak. Böylelikle çift doz aşı olmayan kişilerin kapalı mekanlara girişine izin verilmeyecek.