Pendik - Sabiha Gökçen metro hattı ne zaman açılacak? Bakan Karaismailoğlu tarih verdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Pendik - Sabiha Gökçen metro hattının ne zaman açılacağını açıkladı.
Pendik - Sabiha Gökçen metro hattı ne zaman açılacak? Bakan Karaismailoğlu tarih verdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, gazeteciler ile düzenlediği basın toplantısında kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Kanal İstanbul ile ilgili son dönemde çıkan iddialara yanıt veren Karaismailoğlu, çok merak edilen Sabiha Gökçen metro hattının ne zaman açılacağını da açıkladı.

Sabiha Gökçen metro hattı ne zaman açılacak?

Yapım çalışmaları devam eden Pendik – Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı’nın daha önce Ağustos ayında açılacağı açıklanmıştı. Bakan Karaismailoğlu, Nisan ayında yaptığı açıklamada, Pendik – Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattının yaklaşık 7.5 kilometre olduğunu ve projede ilerleme seviyesinin yüzde 98’e ulaştığını aktarmıştı.

Bakan Karaismailoğlu yaptığı yeni açıklamasında ise Sabiha Gökçen Metro hattı için yeni bir açılış tarihi verdi. İstanbul’daki metro yatırımlarına ilişkin bilgi veren Karaismailoğlu, toplam 103 km uzunluğunda 7 hatta inşaatın devam ettiğini, bu hatların yapımının 2023 yılı içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Bakan Karaismailoğlu, Pendik – Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattının da eylül ayında açılarak hizmet vermeye başlayacağını duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin devam eden metro yatırımlarının çok yavaş ilerlediği konusunda eleştirilerde bulunan Karaismailoğlu, yüzde 40 düzeyinde teslim ettikleri bazı yatırımların hala bitirilemediğini ifade etti. Aynı zamanda Atatürk Havalimanı’nın artık kullanılmasının mümkün olmadığına değinen Karaismailoğlu, aynı bölgede iki tane havalimanının hizmet vermesinin maliyetine katlanılmasının imkansız olduğunu da sözlerine ekledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı adil Karaismailoğlu’nun açıklamalarına göre, İstanbulluların merakla beklediği Pendik – Sabiha Gökçen metro hattı Eylül ayında hizmet vermeye başlayacak.