Resmi Gazete'de yayımlandı! Alkol ve sigara satış yasaklarında kapsam genişledi!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelik çerçevesinde alkol ve sigara satış yasakları için yeni yönetmeliklerin eklendiği ifade edildi.
Resmi Gazete'de yayımlandı! Alkol ve sigara satış yasaklarında kapsam genişledi!

Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkilerin Satışına ve Sunumuna İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliği'nde yeni bir düzenleme yapıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayımlanan yönetmelikte “Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun” ibaresi “Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkol Piyasasının Düzenlenmesine Dair Kanun” şeklinde değiştirildi.

ALKOL VE SİGARA SATIŞ YASAKLARINDA KAPSAM GENİŞLEDİ!

Değiştirilen yönetmelik çerçevesinde bazı maddelerin Bakanlık tarafından eklendiği öğrenildi. Bu kapsama göre;

“(3) Aşağıda sayılan yerlerde faaliyet gösteren işyerlerinde alkollü içki satışı veya sunumu yapılamaz:

a) Öğrenci yurtlarında; münhasıran bu hizmet için kullanılan yapılarda, yapıların eklentileri ve bahçelerinde, yurt yerleşke sınırları içinde.

b) Sağlık hizmeti verilen yerlerde; münhasıran bu hizmet için kullanılan yapılarda, yapıların eklentileri ve bahçelerinde, bu kapsamda yerleşke içinde faaliyet gösteriyorlar ise yerleşke sınırları içinde.

c) Spor müsabakası yapılan stadyum ve kapalı spor salonlarında.

ç) Her türlü eğitim ve öğretim kurumlarında; münhasıran bu hizmet için kullanılan yapılarda, yapıların eklentileri ve bahçelerinde, bu kapsamda yerleşke içinde faaliyet gösteriyorlar ise yerleşke sınırları içinde.

d) Kahvehane, kıraathane, pastane, bezik ve briç salonları ile akaryakıt istasyonlarında.”

“(8) Açık alkollü içki satışı yapılan yerlerin içinde veya bu yerlerin tamamen bağımsız olmayan bölümlerinde faaliyette bulunmak üzere perakende satış belgesi başvurusunda bulunanlara, perakende satış faaliyetine ilişkin farklı bir işyeri açma ve çalışma ruhsatı bulunsa dahi, tütün mamulü ve/veya alkollü içki perakende satış belgesi düzenlenmez. Açık alkollü içki satış belgesini haiz konaklama tesislerinde, mesire yerlerinde ve kamp alanlarında faaliyet gösteren perakende satış yerlerinde bu hüküm uygulanmaz.”

Yukarıda verilen maddelerin eklendiği belirtildi. Bundan kısa bir süre önce de Valilik tarafından yapılan açıklamalarda halka açık yerlerde alkol tüketimi konusunda vatandaşlara cezaların verileceği, gerekli olan tedbirlerin alınması gerektiği konusunda resmi yazının ilgili kurumlara iletildiğinden bahsedilmişti.