Resmi Gazete'de yayımlandı! Artık Türkiye genelinde kimlik kartı yerine geçecek

Basın kartı alacak olan kişiler için bugün Resmi Gazete'de yayımlanan son karara göre kartların kimlik kartı yerine de kullanılabileceği öğrenildi.
Resmi Gazete'de yayımlandı! Artık Türkiye genelinde kimlik kartı yerine geçecek

Bugün Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından açıklanan yeni karara göre yakın zamanda kişilere verilecek olan basın kartının Türkiye genelinde kimlik kartı yerine de kullanılabileceği öğrenildi. Konu ile ilgili bugün yapılan açıklamalara göre bazı kamu kurumları ve bankalarda basın kartlarının resmi kimlik olarak kullanılabileceği öğrenildi.

KİMLİK KARTI YERİNE GEÇECEK!

Gazetecilere Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından verilen basın kartlarının 81 ilde kullanılabilmesine ilişkin karar bugün duyuruldu. 81 ilde geçerli olacak ve basın kartı tüm işlemlerde kimlik belgesi yerine geçerli evrak olarak kullanılabileceği hakkında resmi olarak duyuru vatandaşlara açıklandı.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI!

Basın kartı için yayımlanan karara göre 81 ilde kişileri kimlik kartı yerine kullanabileceği hakkında karar için şu açıklamalar yapıldı;

“Suç Gelirlerinin ve Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelik’in gerçek kişilerde kimlik tespiti başlıklı 6’ncı maddesinde de “T.C. kimlik numarası ve kimlik belgesinin türü ve numarasına ilişkin bilgilerin doğruluğu; (a) Türk uyruklular için T.C. nüfus cüzdanı, T.C. sürücü belgesi veya pasaport ile üzerinde T.C. kimlik numarası bulunan ve özel kanunlarında resmi kimlik hükmünde olduğu açıkça belirtilen kimlik belgeleri üzerinden teyit edilir.” hükmü yer almaktadır.

Bu meyanda, adı geçen kanun ve yönetmelikte yer alan hükümler çerçevesinde, üzerinde T.C. kimlik numarası ile soğuk mühür bulunan basın kartlarının, kimlik tespiti süreçlerinde resmi kimlik belgesi olarak kullanılmasına imkan tanınmıştır. Dolayısıyla basın kartı sahibi vatandaşların, bankacılık işlemleri de dahil olmak üzere yapacakları her türlü iş ve işlemlerde basın kartının geçerli bir kimlik belgesi olarak kabul edilmesi hususunda İzmir’de bulunan kamu kurumları ve bankaların İzmir Bölge Müdürlüklerine konuyla alakalı bir yazı yazılmıştır.”

Konu ile ilgili yapılan bu açıklamalar İzmir Bölge Müdürlüklerine resmi yazı olarak gönderildi.