Resmi İlan Verildi! İtalya'da Bu Kasabaya Taşınanlara 8 Bin Euro İkramiye Verilecek

Sürekli olarak göç vermesi nedeni ile büyük nüfus kaybına uğrayan Güney İtalya bölgesinde bazı yerleşim yerleri hayalet kasabaya dönerken bu durumu tersine çevirmek için yeni bir uygulamaya başlandı.
Resmi İlan Verildi! İtalya'da Bu Kasabaya Taşınanlara 8 Bin Euro İkramiye Verilecek

Sürekli olarak göç vermesi nedeni ile büyük nüfus kaybına uğrayan Güney İtalya bölgesinde bazı yerleşim yerleri hayalet kasabaya dönerken bu durumu tersine çevirmek için yeni bir uygulamaya başlandı. Yerel yönetim tarafından yayımlanan ilana göre Santo Stefano di Sessanio isimli kasabaya taşınanlara tam 8 bin Euro ikramiye verilecek!

Avrupa'da yaşanan göç nedeniyle pek çok ülkede hayalet kasaba sorunu yaşanmaya başlandı. Büyük şehirlere yaşanan göç sonrası kırsal kasabalar boşalırken doğal güzelliği ile görenleri kendine hayran bırakan çok sayıda yerleşim yeri nüfus sorunu yaşıyor.



Bunlardan biri de Güney İtalya bölgesinde yer alan Santo Stefano di Sessanio oldu. Milliyet Gazetesi yazarlarından İhsan Dindar tarafından yapılan habere göre kasabaya taşınan kişilere yerel yönetim belirli şartları taşımaları halinde 8 bin euro ikramiye verecek.



BU KASABAYA TAŞINANA 8 BİN EURO İKRAMİYE VERİLECEK!



Yoğun göç vermesi nedeni ile nüfusun giderek azaldığı Güney İtalya bölgesinde yer alan Santo Stefano di Sessanio kasabasının yerel yönetimi tarafından yapılan açıklama ile kasabaya yeni taşınan kişilere belirli koşulları taşımaları halinde 8 bin Euro ikramiye verileceği ilan edildi.



Toplamda 115 haneye sahip olan kasabanın kökenleri Orta Çağ dönemine kadar uzanırken kasabada son dönemde iş imkanlarının azalması nedeniyle göç hızlanmıştı. Yerel yönetim yaşanan göçlerin önünü kesebilmek ve kasabanın yeniden canlanmasını sağlamak adına yeni bir teşvik programını hayata geçirdiğini duyurdu.



Resmi İlan Verildi! İtalya'da Bu Kasabaya Taşınanlara 8 Bin Euro İkramiye Verilecek



TOPLAMDA 24 BİN EURO ÖDENECEK!



Yerel yönetim tarafından yapılan açıklamaya göre kasabaya taşınacak olan kişilere yıllık 8 bin Euro olmak üzere 3 sene boyunca toplamda 24 bin euro destek ödemesi yapılacak.



Açıklanan teşvik paketinden yararlanmak isteyen kişilerin kasabaya yerleşme taahhütü vermesi ve burada işletme kurmaları gerekiyor. Yine başvuru yapan kişilerin 18-40 yaş aralığında olması, turizm rehberi, eczacı ve teknik eleman gibi mesleklere sahip olması gerekecek.



Bu nitelikleri taşıyan kişilerin yapmış oldukları başvurular incelenerek kasabaya maddi destek alarak yerleşecek olan kişilerin belirlenmesi gerçekleştirilecek.



Emlak365.com