Sağlık Bakanı Koca duyurdu! Hastanelerde yeni güvenlik önlemleri başlıyor! Kapı Güvenlik Sistemi nedir?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından hastanelere kapı güvenlik sistemi kurulacağını açıkladı.
Sağlık Bakanı Koca duyurdu! Hastanelerde yeni güvenlik önlemleri başlıyor! Kapı Güvenlik Sistemi nedir?

Geçtiğimiz günlerde Konya Şehir Hastanesi’nde bir hasta yakınının Kardiyoloji doktoru Ekrem Karakaya’yı katletmesini ardından sağlıkçılardan ses yükselmişti. Sağlık çalışanlarına sıkça uygulanan şiddetin dozunun bu raddelere gelmiş olması, hayat kurtaran sağlıkçıların hayatlarından endişe duymalarına neden oldu.

Sağlıkçılar, Sağlık Bakanlığı’ndan can güvenliklerinin korunması adında yardım talep etmişti. Ayrıca Ekrem Karakaya cinayetinden hemen sonra bir de Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde doktorların darp edildiği videoların paylaşılması, artık konu hakkında büyük bir tedbir alınması gerektiğini göstermişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son dakika açıklaması yaparak sağlık kurumları için yeni güvenlik uygulamalarının başlayacağını duyurdu.

Sağlık Bakanı duyurdu! Hastanelerde yeni güvenlik uygulamaları başlıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı Twitter’dan önemli bir açıklama yaptı. Bakan Koca açıklamasında,

“ Sağlık kurumlarımızın güvenliği için, giriş kapılarından başlayarak ivedilikle yapılacak işlerimiz var. Kapı Güvenlik Sistemleri kurularak, 24 hastanemizde daha, yeni güvenlik uygulamasına geçildi. Sistem, hızla ülke geneline yayılacak “ ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Koca duyurdu! Hastanelerde yeni güvenlik önlemleri başlıyor! Kapı Güvenlik Sistemi nedir?

Bakan Koca’nın açıklamasına göre, hastanelere ve diğer sağlık kuruluşlarına kapı güvenlik sistemi kurulacak. 24 hastanede başlayan uygulamanın yakın süreçte tüm hastanelerde yaygınlaşması bekleniyor.

 Kapı güvenlik sistemi ile sağlık kurumları ve hastanelere girişte kişilerin yanında bıçak, silah ya da zarar verici alet ile giriş yapması engellenecek.  Fakat sık sık videolara yansıyan el ile fiziksel şiddete karşı nasıl bir önlem alınacağı ise merak konusu oldu.