Sağlık Bakanı Koca'dan Kış Öncesi Seyahat Kısıtlaması ve Sokağa Çıkma Yasağı Açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs verilerine ilişkin son konuşmasında yeni önlem tedbirleri konusunda açıklamalarda bulundu.
Sağlık Bakanı Koca'dan Kış Öncesi Seyahat Kısıtlaması ve Sokağa Çıkma Yasağı Açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs verilerine ilişkin son konuşmasında yeni önlem tedbirleri konusunda açıklamalarda bulundu. Bakan Koca konuşmasında mücadele sürecine ilişkin uygulanan tedbirlere değinirken kış aylarında sokağa çıkma yasağı uygulanıp uygulanmayacağına dair bilgi verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs salgınında son durumu ve vaka sayılarına dair güncel rakamları kamuoyu ile paylaştı.



SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI AÇIKLAMASI



Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu Üyeleri covid19 ile mücadele toplantısında biraraya geldiler. Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde gerçekleştirilen toplantıda salgına son durum ve vatandaşların dikkat etmeleri gereken hususlar ele alındı.



Toplantının ardından basın mensuplarının karşısına çıkan Sağlık Bakanı Koca hem toplantıya dair bilgi verdi hemde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.



Sokağa Çıkma Yasağı



Konuşmasında bir basın mensubunun kendisine yönelttiği sokağa çıkma yasağı konusuna değinen Bakan Koca "Şu an böyle bir kısıtlama düşünmüyoruz. Özellikle alınması ve uyulması gereken tedbirlere uyum gösterme noktasında bir kararlılık içerisinde olursa biz bunun üstesinden geliriz." ifadelerini kullandı.



Seyahat Kısıtlaması



Bir basın mensubunun şehirlerarası seyahat kısıtlaması olup olmayacağına dair sorusuna da Bakan Fahrettin Koca bu tarz bir tedbirinde düşünülmediğini ifade etti. Bakan Koca Ankara'da yaşanan örneğe dikkat çekerek "Bunu 1.5 ay öncesinde Antep'te, Diyarbakır'da, Urfa'da, Mardin'de, Batman'da, Ankara'da yükselmişti. Benzer tedbirleri alarak sonuç aldık. Ankara bu tedbirlerle geriledi." dedi.



Emlak365.com