Sağlık Bakanı Koca'dan Ramazan Öncesi Kritik Açıklama: Kırmızıya Boyanan İller 68 Oldu!

Ramazan ayına sayılı günler kala Türkiye koronavirüs ile mücadelesine devam ediyor. Mutant virüs görülen iller artarken özellikle de İngiliz mutasyonlu virüs yayılımını sürdürüyor. Açıklanan 27 Mart - 2 Nisan arasında illere göre her 100 bin kişide görülen son koronavirüs vaka sayısı tablosu haritası ile vahim tablo ortaya çıktı. Kırmızıya dönen iller hangileri, Ramazan'da tam kapanma var mı, son koronovirüs tedbir kararları neler, yeni yasaklar gelir mi?
Sağlık Bakanı Koca'dan Ramazan Öncesi Kritik Açıklama: Kırmızıya Boyanan İller 68 Oldu!

Günlük koronavirüs vaka sayısı her geçen gün artmaya devam ederken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca merakla beklenen son illere göre koronavirüs tablosu risk haritası rakamlarını duyurdu.

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA'DAN KRİTİK UYARI! 68 İL KIRMIZIYA BOYANDI

Konu hakkında dün resmi sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Fahrettin Koca "Eğer yola sabırla devam edersek, aşı sıramız geldikçe, hayatta sözü bile edilmez, bizi nihayet güvende hissettirecek küçük bir acı yaşayacağız.

Aşı devam ederken büyük acılarımızın sayısı azalacak. Dünkü vefat sayısının 186 olmasında sebep çok. Risk almayalım" diyerek gençlerin yeni vaka oranları içerisindeki oranına dikkat çekti.

ADIM ADIM RAMAZAN'DA TAM KAPANMA VE YENİ YASAK KARARLARI İÇİN İLERLİYORUZ!

Yaşanan yeni vaka sayısındaki artış büyük dikkat çekerken özellikle de Türkiye geneli yoğun bakım doluluk oranı için yaşanan artış alarm zillerinin çalmasına neden oluyor. Yoğun bakımlarda yaşanan doluluk oranlarının belirlenen sınıra dayanması ile zorunlu kısıtlama kararlarının gelmesine kesin gözü ile bakılıyor.

Ramazan ayında teravih namazlarının yasaklanması, iftar davetleri ile virüsün yayılımını engellemek adına sokağa çıkma yasağı uygulaması için yeni kararlar alınması ve tam kapanma masada olan kritik gündem maddeleri olarak öne çıkıyor.

Sağlık Bakanı Koca'dan Ramazan Öncesi Kritik Açıklama: Kırmızıya Boyanan İller 68 Oldu!

3 BÜYÜKŞEHİR İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR'DE SON DURUM NE?

Ne yazık ki büyükşehirlerde alarm durumu bu haftada devam etti. Açıklanan son rakamlara göre vaka sayısı her 100 bin kişide İstanbul'da 401.62'den 591.45'e, Ankara'da 184.29'dan 272.79'a, İzmir'de 156.48'den 218.88'e yükseliş gösterdi. Özellikle de İstanbul'da yaşanan büyük vaka artışı alarm zillerinin çalmasına neden oldu.

Sağlık Bakanı Koca'dan Ramazan Öncesi Kritik Açıklama: Kırmızıya Boyanan İller 68 Oldu!

SON KORONAVİRÜS RİSK HARİTASI TABLOSU İLE KIRMIZIYA BOYANAN ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLER HANGİLERİ?

Adana, Adıyaman, Afyon, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bingöl, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Isparta, Mersin, İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Kayseri, emlak365.com, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, Karaman, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis, Osmaniye, Düzce.

Sağlık Bakanı Koca'dan Ramazan Öncesi Kritik Açıklama: Kırmızıya Boyanan İller 68 Oldu!

TURUNCU RENKLİ YÜKSEK RİSKLİ İLLER HANGİLERİ?

Burdur, Denizli, Muş, Siirt, Uşak, Batman, Diyarbakır.

SARI RENKLİ ORTA RİSKLİ İLLER HANGİLERİ?

Bitlis, Hakkari, Mardin, Şanlıurfa, Van, Şırnak,

MAVİ RENKLİ DÜŞÜK RİSKLİ İLLER HANGİLERİ?

Ne yazık ki mavi renkli ilimiz kalmadı. Şırnak'ta sarı renkli orta riskli illerin arasına katıldı.