Samsung ve Volkswagen Arasında Dev Anlaşma! Küresel Çip Krizine Nefes Olacak

Otomotiv sektöründe meydana gelen çip tedarik sorunu yeni dönemde ortadan kalkacak gibi görünüyor. Samsung ile Volkswagen arasında dev bir anlaşma imzalandı.
Samsung ve Volkswagen Arasında Dev Anlaşma! Küresel Çip Krizine Nefes Olacak

Pandemi döneminde yaşanan çip tedarik sorunu artarak devam ediyor. Pek çok dev araç firması sıfır araç tedariği konusunda ciddi sorunlar ile karşı karşıya kaldılar. Ülkemizde de sıfır araç tedarik etmek zor olduğu için hem araç fiyatları yükseldi hem de konu hakkında çeşitli sorunlar baş göstermeye başladı.

Özellikle pandemi döneminde eve kapanan kişiler teknolojik araçlara olan ilgilerini artırdılar. Yarı iletken çip tedariği bu dönemde ciddi bir sorun haline geldi. Bu sorun otomobil sektörünü de yakından etkiledi. Sadece araç için değil beyaz eşya üretiminde ve dolayısıyla tedariğinde de sorunlar meydana geldi. Bazı markalar üretimleri geçici olarak durdurmaya ya da kısıtlamaya başladı.

SAMSUNG ÇİN TEDARİĞİ İÇİN VOLKSWAGEN İLE ANLAŞMA İMZALADI

Samsung ve Volkswagen Arasında Dev Anlaşma! Küresel Çip Krizine Nefes Olacak

Teknoloji devi Samsung bu süreçte yeni bir adım attı. Samsung ile araç devi Volkswagen arasında bir anlaşma imzalandı. Bu anlaşma sonrasında teknoloji devi bir süredir araç piyasası için üretime başladığı çiplerin satışını gerçekleştirebilecek. Çip sorunu yaşamak istemeyen dev araç firması Volkswagen bu süreçte Samsung tarafından üretilen çipleri satın alacağını açıkladı.

SAMSUNG TARAFINDAN ÜRETİLEN İŞLEMCİLER HEYECANA NEDEN OLDU

Otomotiv sektörünün her geçen gün gelişmesi, eğlence sistemleri ve elektrikli parçaların yönetimini de zorunlu kıldı. Teknoloji devi Samsung uzun bir süredir otomotiv sektörü için çalışma yapıyordu. Talebin de olduğunu gören şirket yeni dönemde otomotiv sektörünün ortaya çıkan çip sorununu çözecek gibi görünüyor.

Samsung tarafından üretilen işlemcilerin detayları ise oldukça heyecan verici. Yeni üretilen çipler tek seferde 12 farklı kamerayı aynı anda kontrol edebiliyor. Volkswagen ile imzalanan anlaşma sonrasında araç devinin ortaya çıkabilecek tedarik sorununu da böylece ortadan kaldırabileceği belirtildi.

Genel Yayın Yönetmeni