Şemsiyelerinizi şimdiden hazırlayın sağanak yağış yolda! Meteoroloji Uzmanı tarih vererek uyardı!

Sıcak havanın etkisini kaybetmeye başladığı bu son dönemde sağanak yağışların başlayacağı hakkında Meteoroloji Uzmanı önemli uyarılarda bulundu.
Şemsiyelerinizi şimdiden hazırlayın sağanak yağış yolda! Meteoroloji Uzmanı tarih vererek uyardı!

Geçirdiğimiz yaz ayında son yılların en sıcak günleri yaşanırken, sonbahara girmemiz ile birlikte hava sıcaklıklarının ne zaman düşeceği hakkında merak edilenler artmaya başladı. Yağışların kısa süre içerisinde başlaması beklenirken bugün Meteoroloji Uzmanı tarafından da açıklamalar geldi. Yapılan açıklamalarda Ekim ayı itibariyle Türkiye genelinde yağışların başlayacağı, bununla birlikte hava sıcaklıklarının da düşeceği öğrenilmiş oldu.

METEOROLOJİ UZMANI UYARDI!

Hava sıcaklıklarının ne zaman düşeceği ve yağışların ne zaman başlayacağı hakkında merak edilenlerin artmasının ardından, Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Bu paylaşımında 2 Ekim tarihinden itibaren yağışların başlayacağını duyurarak vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Yaptığı paylaşımda “Haritanın güzelliğine bakın. 2 Ekim'de Ülkemizde geniş alanda sağanak yağışlar var...” ifadelerine yer verdi.

screenshot-47-003.png

TÜRKİYE GENELİ HAVA DURUMU PAYLAŞILDI!

Yapılan bu uyarının yanı sıra Ekim ayına günler kala Meteoroloji tarafından güncel hava durumu şu şekilde verildi;

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkii, Van çevreleri ile Malatya'nın kuzeyi, Kayseri ve Sivas'ın doğu kesimlerinin kısa süreli yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı, ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, yurdun doğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor."

Açıklamalara göre hava sıcaklıklarının hala etkisini gösterdiği fakat yağışların da bölge bölge görülmeye başlandığı öğrenildi.