Sinan Oğan'ın Kılıçdaroğlu iddiasını yakın dostu Mansur Yavaş yalanladı!

Cumhur İttifakı için destek açıklayan Sinan Oğan’ın Kemal Kılıçdaroğlu hakkında ortaya attığı iddia Mansur Yavaş tarafından yalanlandı. Sinan Oğan ile Mansur Yavaş arasındaki polemik günün konusu oldu.
Sinan Oğan'ın Kılıçdaroğlu iddiasını yakın dostu Mansur Yavaş yalanladı!

Cumhurbaşkanlığı yarışında ilk turda aldığı oy oranı ile kendisini ikinci tura taşımayı başaramayan Sinan Oğan bireysel olarak Recep Tayyip Erdoğan’a destek açıklaması yaparak tarafını belli etmişti. Bu kararın ardından ise Sinan Oğan televizyonlarda boy göstermeye başladı. Aday olduğu sırada TRT önüne giderek kendisine yer verilmemesini protesto eden Sinan Oğan, Cumhur İttifakı’ndan yana destek açıklayınca TRT Haber’de canlı yayın konuğu oldu. Sinan Oğan’ın Kemal Kılıçdaroğlu hakkında yaptığı açıklama ise polemiğe dönüştü.

TRT Haber’deki canlı yayında yaşanan süreç hakkında açıklamalarda bulunan Sinan Oğan, “Kemal Kılıçdaroğlu’ndan benim herhangi bir talebim olmadı. Seçimi kazanacağına dair de ikna edici bir görüntü ortaya koyamadı.” dedi.

SİNAN OĞAN'I YALANLADI!

Sinan Oğan’ın bu sözlerine kendisine çok yakın bir isimden yanıt verdi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mnsur Yavaş ile Sinan Oğan’ın uzun yıllara dayalı bir dostlukları olduğu biliniyordu. Sinan Oğan’ın açıklamalarını yalanlayan ise bizzat Mansur Yavaş oldu.

MAKAM TALEP ETTİ!

Mansur Yavaş sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak Sinan Oğan’ın doğruyu söylemediğini belirterek, “Hayır Sinan Oğan Bey., Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’ndan makam talebiniz oldu. Hem de ‘Tabanımı ikna etmek için kamuoyuna deklare edilmesi gerekir, aksi halde ikna edemem’ dediniz. Bunu bizzat ben şahidim. Cumhur İttifakı’ndan bir talebiniz olduğunu duymadık. Şimdi tabanınızı nasıl ikna edeceksiniz merak ediyorum.” dedi.

Mansur Yavaş açıklamalarını sürdürerek Sinan Oğan’ın TBMM’de çoğunluğu alan tarafın Cumhurbaşkanlığını da almaması durumunda kriz çıkacağı ifadesine de yanıt verdi. Sinan Oğan’ın yine doğruyu söylemediğini vurgulayan Mansur Yavaş, “Sinan Oğan Bey o konuda da doğru söylemiyor. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşme yaptıklarında TBMM’deki tablo belli olmuştu. O görüşmede böyle bir tespitte bulunmadı. Sinan Oğan en başından böyle bir kanaatte olsaydı, gerçekten derdi istikrar olmuş olsaydı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile hiç görüşmezdi.” ifadelerini kullandı.