Sivilcelerin asıl sebebi meğer bunlarmış! Yüzü sivilce tarlasına çeviren besinler belli oldu

Cildi ile sorun yaşayanlar.. Ne yaptıysanız kar etmediyse bir de bunu deneyin....
Sivilcelerin asıl sebebi meğer bunlarmış! Yüzü sivilce tarlasına çeviren besinler belli oldu

SİVİLCENİN NEDENİ YEDİKLERİNİZ OLABİLİR

Kadınlar başta olmak üzere bir çok kişi cildindeki problemlerle karşı karşıya. Peki cildin bu derece sorunlu olmasının sebebi acaba ne? Yediğimiz yiyecekler ve beslenme alışkanlıkları cilt sorunlarının ana sebebi olabilir. Bazı yiyeceklerin tüketilmesi de sivilcelerin hortlamasına neden olabiliyor. İşte detaylar….

gıda

Akne sorunu artık sadece gençlerin karşılaştığı sorun değil. İleriki yaşlara sahip olan kişilerde akne sorunuyla karşı karşıya kalabiliyor. Gözeneklerin tıkanması ile ortaya çıkan akneler başınıza dert olmadan çözümü bulmak için belki de beslenme alışkanlıklarını değiştirmek yeterli olabilir. Aknenin sebeplerinden biri beslenme şekli olduğu gibi aynı zamanda hormonlar bazı kullanılan ilaçlar ve stres bile aknenin artmasına neden olabiliyor. Dikkat edilmediğin de de akne sorunu kronikleşebiliyor. Kullandığımız gıdalardan hangileri aknenin artmasına neden olabilir inceleyelim.

SÜT ÜRÜNLERİ

Süt, peynir ve tereyağı sivilcelerin artmasına neden olabiliyor. Oldukça vücuda yararlı bir besin olan süt ürünleri doğru zamanda kullanılmadığında sivilcelerin artmasına neden olabiliyor.

süt

RAFİNE TAHILLAR VE ŞEKER

Rafine tahıllar ve şekerli gıdalar sivilcelerin ve aknenin baş düşmanıdır. Kan şekerini ve insülin salınımını aniden arttıran şekerin vücuda zararlarından biri de sivilce oluşumunu tetiklemesidir. Beyaz ekmek, makarna, şeker oranı yüksek yiyecekler bu kategoride. Onları yerken dikkat edilmelidir.

ÇİKOLATA

Çikolatayı fazla tüketmek de sivilce yapan besinlerden biri. Tatlı krizlerinin en büyük kurtarıcısı olan çikolataların en masumu bitter olanıdır. Bu nedenle çikolata yemek isteyenler mümkünse bitter olanlar tercih etmelilerdir. Şeker miktarı bitter çikolata da normal çikolataya göre daha azdır.

çikolata

KIZARMIŞ VE YAĞLI YİYECEKLER

fast food sağlık açısından zararlı olduğu gibi aynı zamanda cilt içinde oldukça sağlıksızdır. Kızarmış ve yağlı yiyecekler cildin kısa sürede sivilcelenmesine sebep olabilir.

Ancak akne ve sivilceden kurtulmak bu yiyecekleri azaltarak mümkün olabiliyor. Bunların dışında cilde yararı olan yiyecekleri tercih etmek gerekiyor. Bunun için ise ;

OMEGA-3 DEPOSU GIDALAR

Balıklarda oldukça yüksek olan Omega özellikle Somon, uskumru, sardalya gibi yağlı balıklarda fazla bulunur. Omega 3 cilt için oldukça yararlıdır. Bunun yanı sıra antioksidanlarda vücut için yararlı besinlerdendir. A vitamininden zeng,n olan yiyeceklerde cildin güzelleşmesine ve pürüssüzleşmesine katkı sağlar. Özellikle tatlı patates ve havuç A vitamini yönünden oldukça zengindir. Ayrıca çinko da vücut için yararlı maddelerden biridir. Vücutta bulunan iltihap ve bakterilerle savaşan çinko sivilcelerinde iyileşmesini sağlar. Son olarak su ise bir hayat kaynağı olduğu kadar cildin de güzelleşmesine olanak sağlar. Yeteri kadar su içerek sivilce oluşununun önüne geçebilirsiniz.