Son Dakika! 2023 KYK yurtları birinci yedek yerleştirme sonuçları belli oldu

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yayımlanan son duyuruya göre yurtlar için birinci yedek yerleştirme sonuçlarının açıklandığı öğrenildi.
Son Dakika! 2023 KYK yurtları birinci yedek yerleştirme sonuçları belli oldu

Üniversiteli öğrenciler için devlet tarafından sunulan yurtlar için 13 Eylül Çarşamba günü Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ilk yerleştirmeler gerçekleştirilmişti. Bunun ardından yurtlara yerleşemeyen öğrenciler için ise yedek başvuruları hemen ardından başlatıldı. Bir an önce okullarına kavuşmak isteyen öğrenciler ise bu süreçte yedek başvuru sonuçlarının açıklanmasını bekliyordu.

YURTLARA YERLEŞTİRMEDE EN YÜKSEK SEVİYEYE ULAŞILDI!

Konu ile ilgili Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "Sevgili Gençler; Yurt yerleştirme sonuçlarınız açıklandı! Bu yıl, tarihimizin en yüksek başvuru talebini almamıza rağmen; %87'lik ilk yerleştirme oranıyla yeni bir rekora imza attık! Ailemize, yuvanıza hoş geldiniz!" şeklinde ifadeler ile bu sene yurtlara yerleştirmede en yüksek seviyeye ulaşıldığı öğrenilmiş oldu. Bununla birlikte bu orana dahil olamayan fakat yedekten yurtlarda yaşama imkanı elde edebilecek öğrenciler için başvuru süreci başlatıldı.

KYK BİRİNCİ YEDEK YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI!

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından az önce yapılan açıklamalarda "GSB Yurtları Birinci Yedek Yerleştirme Sonuçları Belli Oldu" şeklindeki duyuru ile yedekten yurtlara yerleşmek için başvuru yapan öğrenciler için de sonuçların belli olduğu ifade edildi.

KYK BİRİNCİ YEDEK YERLEŞTİRME SONUÇ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ...

Yukarıda verilen bağlantı üzerinden kişilerin yedekten yurtlara katılım sağlayıp sağlayamayacağı konusunda bilgilendirme yapılmasının ardından yurtlara kayıt yaptırmak isteyen kişilerin 20 Eylül 2023 saat 23:00'a kadar da kayıt işlemlerinin devam edeceği ifade edildi.