Son Dakika: 26 İl İçin Yeni Kısıtlama Kararı Çıktı! Korana Virüs Nedeni İle Asker Uğurlama Yasak Olan İller Hangileri?

Alınan tüm önlemlere rağmen halen binli rakamların altına düşmeyen korana virüs vaka sayısı nedeni ile 26 il için yeni kısıtlama kararı alındı.
Son Dakika: 26 İl İçin Yeni Kısıtlama Kararı Çıktı! Korana Virüs Nedeni İle Asker Uğurlama Yasak Olan İller Hangileri?

Alınan tüm önlemlere rağmen halen binli rakamların altına düşmeyen korana virüs vaka sayısı nedeni ile 26 il için yeni kısıtlama kararı alındı. Korana virüs vaka sayısında artış yaşanan ve istenilen düzeye çekilemeyen 26 ilimizde asker uğurlama için yasak kararı çıktı. Peki, asker uğurlamak yasak mı, asker uğurlamaları yasaklandı mı, asker uğurlama hangi illerde yasaklandı? Soruların yanıtları haberimizde...

Yaz mevsiminde tamamen biteceği öngörülen ancak halen binli sayıların altına düşmeyen korana virüs vaka sayısı nedeni ile yeni önlemler alınmaya devam ediyor.



ASKER UĞURLAMASI YASAKLANDI MI?



Türkiye genelinde uygulanan bir yasak kararı bulunmamakla beraber korana virüs vaka sayısının artış gösterdiği ya da riskli görüldüğü bazı illerimizde asker uğurlamaları için yeni yasak kararları alındı.



Alınan kararlar kapsamında ismi listede bulunan illerde asker uğurlamasına sadece anne, baba ve kardeş gibi birinci dereceden yakın akrabaların katılmasına izin verilecek. Diğer kişilerin asker uğurlamasına katılmalarına kesinlikle izin verilmeyecek ve bu kişilerin tespit edilmesi halinde para cezası uygulanacak.



ASKER UĞURLAMA YASAK OLAN İLLER!



Açıklanan son Valilik kararları sonrası asker uğurlamanın yasak olduğu il sayısı 26'ya yükseldi.



Bu iller Adıyaman, Yalova, Antalya, Balıkesir, Uşak, İzmir, Muğla, Erzincan, Karaman, Gümüşhane, Ordu, Samsun, Trabzon, Denizli, Bursa, Kocaeli, İstanbul, Ağrı, Şanlıurfa, Kırşehir, Ardahan, Mersin, Malatya, Ankara, Hatay, Kahramanmaraş olarak sıralandı.



Yukarıda yer alan 26 ilde askere gidecek kişilerin uğurlanmasına sadece birinci dereceden yakın akrabalar katılabilecek. Bunun dışında gereksiz kalabalık oluşmasını sağlamak amacı ile otogar, havalimanı, gar gibi yerlere başka aile üyeleri, akraba ve arkadaşların gelmesine izin verilmeyecek.



Emlak365.com