Son Dakika Af Yasası Gelişmesi: AYM İnfaz Yasasının İptali İçin Kararını Açıkladı!

AK Parti ve MHP tarafından uzun süredir üzerinde çalışılan Ceza İnfaz Yasası korana virüs salgını sonrasında hızlandırılarak çıkarılmıştı.
Son Dakika Af Yasası Gelişmesi: AYM İnfaz Yasasının İptali İçin Kararını Açıkladı!

AK Parti ve MHP tarafından uzun süredir üzerinde çalışılan Ceza İnfaz Yasası korana virüs salgını sonrasında hızlandırılarak çıkarılmıştı. Ancak bazı suçların af kapsamı dışında bırakılması beraberinde çeşitli tartışmaları da getirmişti. CHP ise Anayasa Mahkemesi üzerinden başvuru yaparak af yasasının iptalini istemişti. AYM beklenen kararı açıkladı. Detaylar haberimizde...

Türkiye'de gündemi uzun süredir meşgul etmeye devam eden af yasası hakkında bir son dakika gelişmesi yaşandı.



CHP AF İTİRAZI NE OLDU? BEKLENEN İNFAZ YASASI KARARI AYM TARAFINDAN AÇIKLANDI!



AK Parti tarafından meclise sunulan ve yoğun tartışmalardan sonra yasalaşan ceza infaz düzenlemesi yasa teklifi ile bazı suçlara af getirilmişti.



Ancak çıkarılan af yasası CHP tarafından eleştirilere konu olmuş ve bazı suçların af kapsamı dışında bırakılmasına tepki gösterilmişti. İnfaz yasası hakkında CHP tarafından yapılan eleştirlerden sonra şekil yönünden iptal talebi ile Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yapılmıştı.



Yapılan görüşmeler sonrasında AYM beklenen kararı açıkladı ve "şekil yönünden" iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle CHP tarafından yapılan başvuruyu reddettiğini açıkladı.



CHP "AF KAPSAMI DIŞINDA BIKAKILAN SUÇLAR NEDENİ İLE AF EŞİTLİK İLKESİNE AYKIRIDIR"



CHP tarafından yapılan önceki açıklamalarda bazı suçların af kapsamı dışında bırakılmasının eşitlik ilkesine aykırı olduğu belirtilmiş ve başvuruda bulunmuştu. İlk başvurusu reddedilen CHP bunun üzerine ikinci başvuruyu yapmıştı. Esastan görüşme duruşması sonrasında ikinci kez talep reddedilmiş oldu.



Emlak365.com