SON DAKİKA: Çin'de darbe mi oldu, 24 Eylül 2022 Çin ordusu yeni askeri darbe söylentisi doğru mu?

Çin'de askeri darbe olacağı iddiası gündemi salladı. Peki, Çin'de darbe mi oldu, askeri darbe iddiaları doğru mu, darbe mi oluyor, yeni bir askeri darbe mi olacak?
SON DAKİKA: Çin'de darbe mi oldu, 24 Eylül 2022 Çin ordusu yeni askeri darbe söylentisi doğru mu?

Tüm dünya büyük bir küresel ekonomik kriz ile boğuşurken ekonomide yaşanan sorunlara eklenen jeopolitik riskler de artıyor. Rusya ile Ukrayna arasında patlak veren savaşın ardından Çin ile Tayvan arasında yaşanan gerilim büyük yankı uyandırmıştı. 

Yaşanan gerilime ABD'nin de dahil olması ile kriz daha da büyürken Çin'de askeri darbe iddiası gündemi bir kere daha salladı. Sosyal medyada büyük yankı uyandıran Çin askeri darbesi söylentileri sonrasında ülkenin Cumhurbaşkanı olan Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in tutuklandığı da iddia edildi. 

ÇİN'DE ASKERİ DARBE İDDİASI! ÇİN ORDUSU DARBE Mİ YAPTI, ÇİN DEVLET BAŞKANI JİNPGİNG TUTUKLANDI MI?

Çin ordusu tarafından darbe yapıldığı iddiası tüm dünya gündemine bomba gibi düşerken oluşan büyük yankıya rağmen Pekin yönetimi tarafından resmi açıklama yapılmaması kuşkuları daha da arttırdı. Asya'da ki uçuşların yüzde 60 gibi rekor bir bölümü iptal edilirken uçuş iptallerinin de hayra alamet olmadığı ve darbe iddialarını güçlendirdiği açıklandı. 

Çin'de yapıldığı iddia edilen darbenin Kuzey Tiyatro Komutanlığı'ndan sorumlu General Li Qiaoming'e bağlı Halk Kurtuluş Ordusu'nun özel kuvvetleri tarafından organize edildiği gündeme getirilirken bu kanadın darbe yaptıktan sonra Çin Devlet Başkanı Xİ Jinging'i tutukladıkları da çok konuşulan iddialar arasında yer aldı. Çin hükümetinin darbe söylentilerinin ayyuka çıkmasına rağmen şu ana kadar sessiz kalması da soru işaretlerini arttırırken Çin Komünist Partisi Ulusal Kongresinin 16 Ekim tarihinde düzenleneceği açıklanmıştı.