Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail açıklaması

İsrail ile Filistin arasında devam etmekte olan gerilime ilişkin bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu.
Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail açıklaması

Bugün Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Gündemde ise birkaç gün önce başlayan İsrail ve Filistin arasında yaşanan gerilim vardı. Geçtiğimiz Pazartesi günü iki ülkenin de devlet başkanları ile görüşen Erdoğan, bu savaşın son bulmasına karşı açıklamalara yer verdi.

İSRAİL'E SESLENDİ!

Yaşanan bu gerilim sonucunda şimdiden binlerce insanın hayatını kaybetmesinin ardından İsrail'e seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şu şekildeydi;

"Gazze'ye yönelik orantısız ve her türlü ahlaki temelden yoksun saldırıları dünya kamuoyu nezdinde İsrail'i hiç beklemediği ve istemeyen bir konuma itebilir. Sivil yerleşimleri bombalamak, sivil insanları kasten öldürmek, bölgeye insani yardım getiren araçları engellemek, üstelik bütün bunları maharet gibi sunmaya kalkmak devlet değil, ancak örgüt refleksi olabilir.

İsrail devlet gibi değil örgüt gibi davranırsa, sonunda örgüt gibi muamele görmeye başlayacağını unutmamalıdır. Kelimeleri, kavramları, olguları eğip bükerek insanların doğuştan gelen temel hak ve özgürlüklerine fütursuzca saldırarak, verdikleri sözleri çiğneyerek yürütülen bir siyasetin hayırlı sonuçlar doğurması beklenemez. Ne bölgenin ne de dünyanın bölgedeki çatışmaların ve insanlık trajedilerinin sürmesine tahammülü yoktur. Mesele sadece oradaki mazlum ve mağdur insanların sorunu değildir, gelinen nokta itibarıyla mesele dünyanın tamamının küresel yönetim ve güvenlik düzeninin bu konuda sorumluluk ve yetki sahibi tüm kurumların haysiyet sorunudur.

Filistin meselesinin çözümsüzlüğe mahkum edilmesinin müsebbiplerinden biri de verdiği sözlerin hiçbirini yerine getirmeyen uluslararası toplumdur. Birleşmiş Milletler ve diğer kuruluşlar Filistin halkını tek başına bırakmış, ahde vefa göstermemiş, Filistinlilerin hak ve hukukunu koruyamamıştır. Biz bunu yeni söylemiyoruz. Daha önce BM kürsüsünden bu hakikatleri tüm dünyaya açıkça söyledim."