Son Dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni anayasa açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nde düzenlenen 1982 Yerine 2023 Anayasası Sempozyumu'nda önemli açıklamalarda bulundu.
Son Dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni anayasa açıklaması!

Bugün Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nde düzenlenen 1982 Yerine 2023 Anayasası Sempozyumu'nda konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir süredir gündemde olan yeni anayasa hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Şu an mevcut anayasanın darbe anayasası olduğuna işaret eden Erdoğan, yeni anayasa için sinyal yaktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalar şu şekildeydi;

"DARBE ANAYASASIDIR!"

Mevcut anayasamızın değişmesi gerektiğini ifade eden Erdoğan, "Her ne kadar 1987'den itibaren 23 kez değiştirilmiş, hatta 2017'de tarihi bir değişikliğe gidilmiş olsa da elimizdeki metin bir darbe yasasıdır. Her değişikliği anayasanın anlam bütünlüğünü bozduğu bir gerçektir. Biz bu amaçla 10 yıl önce TBMM çatısı altında yeni anayasa çalışması başlattık. En geniş siyasi katılımlı çalışma muhalefet partilerinin yan çizmesi sebebiyle akil kaldı. Ülkemizin, özgürlükçü sivil anayasaya kavuşturma hedefimizden vazgeçmedik." dedi.

YENİ ANAYASAYA YEŞİL IŞIK!

Adalet Bakanlığı tarafından da sık sık gündeme getirilen yeni anayasa hakkında ise "Bizim için yeni anayasa meselesi her daim ilk sırada yer almayı sürdürüyor. Türkiye Yüzyılı hedefimizin uzuvlarından biri olan yeni anayasayı milletimize kazandırana kadar mücadele etmeyi asla bırakmayacağız. Türkiye Yüzyılı iddiamızı hayata geçirmek için alt yapımızı güçlendirmek vizyonumuzu geliştirmek yetmiyor. Yeni bir anayasaya ihtiyacımız olduğu bir gerçektir. Bizi darbe anayasası gölgesinden kurtaracak olması bile tek başına önemlidir. Tabii ki yeni anayasa Türkiye'yi bir masal diyarı haline getirmeyecektir. Ama yeni anayasanın Türkiye'ye çok şey katacağı gerçektir." dedi.

MUHALEFETE DE ÇAĞRIDA BULUNDU!

Konu ile ilgili cümlelerine Erdoğan son olarak "Önemli olan anayasaları modern dünyanın güzel kavramları ile süslemek değil. Bu metinlere göre uygulamalar koymak önemlidir. Bize düşen sistemi mümkün olan en sağlam en geçekçi en sürdürülebilir bir şekilde kurmaktır. Biz parlamentodaki tüm gruplarla bunu konuşacağız. Onlar da olumlu bakarlarsa yolumuza devam edeceğiz. Olursa olur olmazsa olmaz. Bize düşen kapıları çalmak, Cumhur İttifakı olarak buna hazırız. Tüm siyasi partilere, sivil topluma, akademi mensuplarına sesleniyorum, en ideal anayasa metnini bulmak için konuşalım, tartışalım, müzakere edelim." diyerek bu konuda muhalefetin de üzerine düşeni yapması gerektiğinden bahsetti.