Son Dakika! Deprem bölgelerinde YKS sınavı yapılmayacak!

Gelen son dakika haberi ile birlikte bugün tarihleri açıklanan YKS sınavlarının deprem bölgelerinde yapılmayacağı öğrenildi.
Son Dakika! Deprem bölgelerinde YKS sınavı yapılmayacak!

Uzun süredir milyonlarca aday tarafından merak konusu haline gelen YKS sınavı hakkında merak edilenlerin artması ile birlikte ÖSYM tarafından bugün duyuru gerçekleştirildi. Yapılan açıklamalara göre sınavın yapılacağı tarih ve başvuru hakkında detaylar açıklanmıştı. Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından deprem bölgelerinde sınav yapılıp yapılmayacağı da merak konusu olmuştu. Konu ile ilgili açıklamalara yer verildi. 

DEPREM BÖLGELERİNDE SINAV YAPILACAK MI? 

17 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan TYT ve 18 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek olan AYT, Dil sınavının deprem bölgelerinde nasıl yapılacağı konusunda merak edilenlerin artmasının ardından ÖSYM tarafından yapılan açıklamalara göre "Depremlerin yaşandığı Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya illerinde YKS yapılmayacak. Adaylar istedikleri illeri tercih edip sınava girebilecekler." ifadeleri ile deprem bölgesi olan bu 4 ilde öğrenciler istedikleri illerde sınava girebileceklerini öğrendi.