Son Dakika.. İçişleri Bakanlığı'ndan 81 İl Genelinde Sigara Yasağı Uygulaması

İl Valilikleri tarafından koronavirüs ile mücadele kapsamında uygulanan sigara yasağı 81 il geneline yayıldı.
Son Dakika.. İçişleri Bakanlığı'ndan 81 İl Genelinde Sigara Yasağı Uygulaması

İl Valilikleri tarafından koronavirüs ile mücadele kapsamında uygulanan sigara yasağı 81 il geneline yayıldı. İçişleri Bakanlığı yayımladığı bir genelge ile 81 il genelinde açık alanda sigara içilmesinin yasaklandığını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı koronavirüs ile mücadele sürecinde yeni tedbir önlemlerini açıkladı. Alınan yeni tedbir önlemlerinin arasında en dikkat çekeni ise sigara içme yasağı oldu.



81 İL GENELİNDE AÇIK ALANDA SİGARA İÇİLMESİ YASAKLANDI



İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine "Koronavirüs Tedbirleri"konulu ek genelge gönderdi. Bakanlık tarafından gönerilen bu genelgede koronavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riskin yönetilmesi adına uygulanacak yeni önlemler ilan edildi. Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda alınan yeni tebir önlemleri tüm şehirlerde geçerli olacak.



Kış ayları öncesinde yeniden yükselen vaka sayılarına değinilen İçişleri Bakanlığı genelgesinde Avrupa kıtasında bulunan ülkelerde salgının seyrinde çok ciddi yükseliş gösterdiği hatırlatıldı. Türkiye'de ki son duruma dair de bilgilerin yer aldığı genelgede, sigara yasağına dair şu madde yer aldı.



"Maskenin doğru ve sürekli şekilde kullanımını temin amacıyla 12 Kasım 2020 tarihinden itibaren tüm illerde vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu/bulanabileceği cadde ve sokaklar (özellikle trafiğe kapalı olanlar),ihtiyaç duyulan meydanlar ve toplu taşıma araç durakları gibi alanlarda/bölgelerde sigara içme yasağı getirilecek."



65 Yaş Yasakları



İçişleri Bakanlığı'nın genelgesinde yer alan bir diğer talimat ise 65 yaş üzerinde olan vatandaşlara uygulanacak kısıtlamalar ile ilgili oldu. Bu çerçevede le 65 yaş ve üzeri vatandaşların sokağa çıkmalarına yönelik uygulamanın il bazlı yapılacak analizlere göre İl Hıfzıssıhha Kurullarınca belirleneceği ilan edildi.



Emlak365.com