Son Dakika! KYK kredi ve burs başvuruları başladı

Bugün Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklaması ile birlikte kredi ve burs başvurularının başladığı öğrenildi.
Son Dakika! KYK kredi ve burs başvuruları başladı

Bugün Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın resmi internet adresinden yapılan paylaşım ile birlikte uzun süredir beklene kredi ve burs başvurularının başladığı öğrenildi. Başvuru hakkında merak edilenlere bakanlığın internet sitesinde detaylı bir şekilde yer verildi.

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULARI BAŞLADI!

Konu hakkında Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından "Sevgili gençler, GSB Burs ve Öğrenim Kredisi başvuruları başladı! Başvurularınızı e-Devlet sistemi üzerinden, 19 Ekim Perşembe günü saat 23:59’a kadar yapabilirsiniz. Eğitim yolculuğunuzda daima yanınızdayız…" şeklinde ifadeler ile kredi ve burs başvurularına başvuru yapılabileceğinden bahsetti.

screenshot-154.png

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ OLAN ŞARTLAR NEDİR?

Bakanlık tarafından yapılan açıklamanın ardından bugün başlayan kredi ve burs başvurularına kimlerin katılım sağlayabileceği konusunda merak edilenler de artmaya başladı. Konuya ilişkin yapılan açıklamalara göre başvuru için gerekli olan şartlar şu şekildeydi;

KYK Kredisi İçin Gerekli Olan Şartlar;

Öğrencilerin krediden faydalanması için lisans seviyesinde öğrenci olması ve daha öncesinde kredi ya da burs almamış olması yeterlidir. Burs için belli şartlar bulunsa da kredi için herhangi bir şart sunulmamıştır.

KYK Bursu İçin Gerekli Olan Şartlar;

Kredide olduğu gibi bursta da herkes başvuru yapabilmektedir. Fakat herkese burs verilmeyeceği gibi öncelikli grup da bulunmaktadır. Bu kişiler şu şekilde verilmiştir.;

• Şehit çocukları, (Şehit bekar ise bekar kardeşi)

• Gazi çocukları, (Gazi bekar ise kendisi)

• Sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler,

• Anne ve babası vefat etmiş olanlar,

• Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Yetiştirme Yurtlarında barınarak tamamlayanlar,

• Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar,

• Amatör milli sporcu olan öğrenciler

Yukarıda verilen öncelikli grubun haricinde de Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından öğrencinin ailesinin gelir durumu, ihtiyaç durumu gibi hallere göre değerlendirme yapılarak burs alacak olan öğrenciler seçilmektedir.