Son Dakika KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı! GSB başvuru sonucu sorgulama ekranı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre 2023-2024 KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklandığı öğrenildi.
Son Dakika KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı! GSB başvuru sonucu sorgulama ekranı

Üniversiteyi kazanan öğrenciler tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı KYK yurtlarında kalmak isteyen kişiler için başvuru ekranını açmıştı. Buradan devletin yurtlarında uygun fiyatlar ile kalmak isteyen öğrenciler başvuru işlemlerini tamamladı. Bir an önce nerede yaşayacaklarını merak eden öğrenciler, sonuçlarının açıklanması için geri sayıma başladı. Bugün ise yapılan son dakika açıklaması ile birlikte Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yurt başvuru sonuçlarının açıklandığı öğrenildi.

2023-2024 KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI!

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak "Yurt yerleştirme sürecinin ilk aşaması tamamlanmıştır" şeklinde yapılan duyuru ile birlikte sonuçların açıklandığı ifade edildi.

2023 -2024 KYK YURT BAŞVURU SONUCU SORGULAMA EKRANI...

Yukarıda verilen bağlantı üzerinden kişilerin e-Devlet bilgileri ile herhangi bir yurda yerleşip yerleşemediklerini öğrenebilecekleri açıklandı.

REKOR SAYIDA YERLEŞTİRMELER YAPILDI!

Dr. Osman Aşkın Bak tarafından yapılan bir diğer açıklamada da "Sevgili Gençler; Yurt yerleştirme sonuçlarınız açıklandı! Bu yıl, tarihimizin en yüksek başvuru talebini almamıza rağmen; %87'lik ilk yerleştirme oranıyla yeni bir rekora imza attık! Ailemize, yuvanıza hoş geldiniz!" şeklinde ifadeler ile bu sene rekor sayıda yerleştirmelerin yapıldığı öğrenildi.

KYK YURT ÜCRETLERİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Herhangi bir yurtta barınmaya hak kazanan öğrenciler turkiye gov sitesi üzerinden adresi üzerinden kayıt işlemlerini yapabileceği gibi Eylül ayının son gününe kadar da ilk kez kayıt yaptıracak olan öğrencilerin ödeme işlemlerini tamamlaması gerektiği ifade etti. Fakat hali hazırda yurtta kalan öğrencilerin ise güncel ödemelerini belirtilen son güne kadar yapmaya devam etmesi gerektiği belirtildi.