Son dakika, Resmi Gazete'de yayımlandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan KPSS iddialarının ardından ÖSYM Başkanını görevden aldı!

Resmi Gazete'de bugün çok kritik bir Atama Kararı yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile eleştirilerin hedefi olan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alındı.
Son dakika, Resmi Gazete'de yayımlandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan KPSS iddialarının ardından ÖSYM Başkanını görevden aldı!

Resmi Gazete'nin 3 Ağustos tarihli sayısı yayınlandı. Bugünkü Resmi Gazete'de çok kritik bir Atama Kararı yer aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan bu karar ile tartışmaların odağındaki isim olan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alındı. 

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI!

Son dakika, Resmi Gazete'de yayımlandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan KPSS iddialarının ardından ÖSYM Başkanını görevden aldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan Atama Kararı'na göre ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün'ün ÖSYM Başkanlığı görevine son verildi. Bu şekilde bir kararın alınması ise 2022 KPSS Lisans sınavındaki soru skandalı iddialarının doğrulandığı şeklinde yorumlandı. 

NE OLMUŞTU!

Geçtiğimiz Pazar günü Türkiye'nin 81 ilinde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin başkenti Lefkoşa'da 2022 KPSS Lisans sınavı yapıldı. Sınavın üzerinden çok geçmeden sınavdaki bazı soruların bir yayınevinin soruları ile birebir aynı olduğu iddia edildi. özellikle sosyal medyada çığ gibi büyüyen tepkiler neticesinde ÖSYM bir açıklama yaparak iddiaların incelendiğini ve bu iddiaların asılsız olduğunu duyurdu. Ancak yapılan bu açıklama tatmin edici bulunmadı ve akşam saatlerinde devreye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan girdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından KPSS ile alakalı bir açıklama yapılarak iddialara yönelik Devlet Denetleme Kurulunun görevlendirildiği ve araştırma yapıldıktan sonra karar verileceği ilan edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan sınava giren kimsenin mağdur edilmesine müsaade etmeyeceklerini de söyledi. 

Aradan çok geçmeden de yayınlanan Resmi Gazete ile ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alındı.

2022 KPSS İPTAL Mİ EDİLDİ?

2022 KPSS Lisans sınavının iptal edilip edilmediği merak ediliyor. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün'ün bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevden alınması KPSS'nin iptal edileceğine dair iddiaları da kuvvetlendirdi. Şu anda resmi bir açıklama yapılmadı ama KPSS sınavına dair kararın kısa bir sürede açıklanması bekleniyor. Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevrilirken ÖSYM'den gelecek açıklamalar da dikkatle takip ediliyor.