Son Dakika: Rıza Bey Apartmanı Enkazı Altında 90 Saat Sonra Yeni Umut Işığı!

İzmir'de çok sayıda kişiye mezar olan Rıza Bey Apartmanı enkazı üzerinde hareketli saatler yaşanıyor.
Son Dakika: Rıza Bey Apartmanı Enkazı Altında 90 Saat Sonra Yeni Umut Işığı!

İzmir'de çok sayıda kişiye mezar olan Rıza Bey Apartmanı enkazı üzerinde hareketli saatler yaşanıyor. Enkaz üzerinde bulunan ekiplerin büyük bir bölümü indirilirken sessizlik anonsları yapılmaya başlandı. Enkaz alanı üzerine enkazdan yaralı olarak kurtarılan kişilerin taşındığı travma sedyesinin çıkarılması canlı yayın ekiplerini hareketlendirdi. Detaylar haberimizde...

Enkaz altında çok sayıda kişinin bulunduğu belirlenen Rıza Bey Apartmanı enkazında hareketli saatler yaşanmaya başlandı. Canlı yayında yapılan açıklamalara göre enkaz altında bulunan bir kişi ile temas kuruldu.



Enkaz üzerinde bulunan ekiplerin büyük bir bölümü hızlı bir şekilde aşağıya alınırken enkaz alanına yaralıların taşınması amacı ile kullanılan travma sedyesinin çıkarılması alanda kurtarma çalışmalarını izleyen kişileri heyecanlandırdı.



90 SAAT SONRA YENİ BİR MUCİZE HABERİ GELİR Mİ?



İzmir depreminin üzerinden 90 saat geçmesine rağmen arama kurtarma ekiplerinin 4 bina enkazı üzerindeki çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor. Deprem sonrasında çok sayıda kişinin enkaz altından yaralı olarak kurtarıldığı Rıza Bey Apartmanı enkazında hareketli saatler yaşanıyor.



AFAD ekipleri tarafından enkaz üzerinde yapılan araştırmalar sonucunda canlı yayında bir kişi ile temas kurulduğu iddia edildi. Enkaz kaldırma çalışmaları için enkazın üzerinde olan çok sayıda kurtarma ekibinin hızla alandan boşaltılması, sessizlik anonslarının yapılması, enkaz üzerine yaralı olarak kurtarılan kişilerin taşınması için kullanılan travma sedyesinin çıkarılması bir anda hareketlilik yaşanmasına neden oldu.



Enkaz üzerinden inen kişilere canlı yayında muhabirler tarafından sunulan "enkaz altından ses mi alındı, yaralı biri mi var?" sorusu üzerine verilen evet yanıtı büyük bir heyecan oluşturdu. Enkaz üzerine 2 sedye çıkartılması 2 kişinin enkaz altından sağ çıkartılması umudunu doğurdu. Enkaz alanına 2 ambulans gelmesi de umutları arttırdı.



Tüm Türkiye tek yürek oldu, enkaz altında kalan herkesin sağ salim çıkartılabilmesi adına dua ediyor...



Emlak365.com