Son gün 29 Eylül! TTK 2 bin madenci alımı için başvuru ekranını açtı

Türkiye Taşkömürü Kurumu'na alımı yapılacak olan 2 bin madenci için başvuru hakkında detaylar belli olmaya başladı.
Son gün 29 Eylül! TTK 2 bin madenci alımı için başvuru ekranını açtı

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada Türkiye Taşkömürü Kurumu'na toplamda 2 bin madencinin alınacağı öğrenilmişti. Konu hakkında merak edilenlerin arttığı bu son dönemde yeni açıklama geldi. Resmi Gazete'de yayımlanan açıklamaya göre alımların nereden yapılacağı ve hangi tarihler arasında alımların tamamlanacağına ilişkin de bilgilendirmeler yapıldı.

BAŞVURULAR İŞKUR ÜZERİNDEN ALINACAK!

Konu ile ilgili merak edilenlerin artmasının ardından Çalışma ve İş Kurumu Zonguldak İl Müdürü Okan Şentürk tarafından açıklama geldi. Alımların İŞKUR üzerinden yapılacağını ifade eden Şentürk, "İş-Kur İl Müdürlüğü olarak 2021 yılında çıkarılan genelgemizle açık ibareler bulunmaktadır. Alım buna göre yapılacaktır. Daha önceden de yakın tarihte Gençlik Spor Bakanlığı'nın ve Sağlık Bakanlığı'nın alımları bu genelgeye göre yapılmıştır. 2019 yılında yapılan TTK'ya alımlarında kurum önünde yığılmalar olmuştu. Bu yığılmaları engelleyecek genelgemizle beraber belirtilen tarihle ilan açılan tarihe kadar kamuoyuna açıklamalar yapacağız. Vatandaşlarımızdan kurum önüne gelip mağdur olmamalarını ve geceden sıraya girmeye gerek kalmadığını teknolojiyi ve kurumun internet sayfalarını çok iyi değerlendirmelerini, ilanlarımızı da resmi sitemizden takip etmelerini istiyoruz. Kendileri hiçbir şekilde mağdur olmadan işlemleri yürütmelerine yardımcı olacağız" dedi.

SON BAŞVURU 29 EYLÜL!

Madenci olarak çalışmak isteyen kişiler için yapılan açıklamada ise , "Bu ilan yapıldıktan sonra beş gün içerisinde ilan süresi var. Kurumun internet, e şube üzerinden yada Alo 170 üzerinden 7/24 başvurularını yapabilirler. Başvuru yapan vatandaşımız TTK alım başvurusu yapan vatandaşımız kurumumuza gelmesine herhangi bir gerek kalmamıştır. Zaten açıklamalarımızla da kendilerine belirteceğiz. Kendilerine her türlü kurum olarak personel olarak yardımcı olacağımızı ifade ediyoruz. İş-Kur E-Şube'yi çok iyi kullanmalarını kendilerine rica ediyoruz. Her türlü konuda da yardımcı olacağımızı ve açıklamalar yapacağımızı kendilerine duyuruyoruz" dedi ve 25 Eylül ile 29 Eylül tarihlerinde alımların yapılmaya başlanacağı öğrenildi.