Şu ara ev satacaklar aman dikkat: Ticaret Bakanlığı resmen duyurdu! Cezası 349 bin TL!

Fahiş ev fiyatlarına karşın önlem alan Ticaret Bakanlığı’ndan konuyla ilgili açıklama geldi. Ticaret Bakanlığı, idari para cezası uygulamasını duyurdu. İşte ayrıntılar…
Şu ara ev satacaklar aman dikkat: Ticaret Bakanlığı resmen duyurdu! Cezası 349 bin TL!

Özellikle pandemi döneminde başlayan ev kiralarındaki artış, seneler içerisinde ev fiyatlarına da yansıdı. Şu aralar kredisiz ev almak hayal olmuşken; ev değiştirmek de lüks olmaya başladı. Tüm fahiş artışın önüne geçmek için yeni bir düzenlemeye imza atan Ticaret Bakanlığı, bu düzenlemeyi geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete aracılığıyla duyurmuştu. Yeni düzenlemeye ilişkin bilgi veren Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, ev satacakları uyardı.

Konut fiyatlarındaki artışın en büyük nedenlerinden biri sektör temsilcilerince ikinci el piyasasındaki fırsatçılar gösteriyordu. Fiyatlardan manipülasyona neden olduğu iddia edilen bu kişilerin köpük fiyatlar oluşturduğu ve fiyatların da bu etkiyle arttığı öne sürülmüştü. Bu iddiaların ardından çalışmasını tamamlayan Ticaret Bakanlığı, artan şikayetler karşısında sessiz kalmadı. Yeni düzenlemeye ilişkin açıklama Resmi Gazete’den sonra Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan’dan geldi. İşte yeni düzenlemenin ayrıntıları…

“SPEKÜLATÖRLERE KARŞI MÜCADELEMİZ ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR!”

mahmut-gurcan-ucka.webp

Konut satışına ilişkin yürürlüğe girmiş olan yeni düzenlemeyle ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan; “İkinci el daireleri piyasa gerçekleri ile örtüşmeyen fiyatlarla ilana koyarak daire fiyatlarında köpük oluşturmaya çalışan spekülatörlere karşı mücadelemiz aralıksız devam ediyor!” mesajını verdi. Fahiş fiyatlara savaş açtıklarını bildiren Bakan Yardımcısı Gürcan, konuya ilişkin yaptırımlara dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Gürcan, uygulanacak para cezasını da bildirdi.

“SPEKÜLASYON YAPAN BİR KİŞİYE 349 BİN TL İDARİ PARA CEZASI UYGULANDI”

Yapılan denetimlerden bahsederek açıklamalarını sürdüren Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, “Bu kapsamda yapılan denetimler neticesinde ikinci el konut piyasasında fahiş fiyat uygulayarak spekülasyon yapan bir kişiye 349 bin TL idari para cezası uygulanmış olup, piyasa dengesini bozmaya yönelik faaliyetlerde bulunanlara karşı idari yaptırımlar uygulanmaya devam edecektir” dedi. Çalışmaların devam edeceğini de bildiren Gürcan, “Fahiş fiyat artışlarını önlemeye yönelik çalışmalarımızı etkin ve kararlı bir şekilde sürdüreceğiz” diye konuştu. Öte yandan Ticaret Bakanlığı, ilan sitelerinde açık kimliğin gizlenerek ilan verilmesini yasaklamış ve ilanları resmi kontrollere tabi tutma kararı almıştı.