Tanju Özcan'dan adaylık açıklaması! Bağımsız aday olacak

CHP'den ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından bugün yapılan son dakika açıklaması ile birlikte adaylığını koyacağını duyurdu.
Tanju Özcan'dan adaylık açıklaması! Bağımsız aday olacak

Bu sene 14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçim döneminde Kemal Kılıçdaroğlu'na hakaret etmesi gerekçesi ile CHP'den ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan 2024 seçimleri öncesinde adaylık konusuna değindi.

BAĞIMSIZ ADAY OLACAĞINI AÇIKLADI!

Tv100'de Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık programına konuk olan Tanju Özcan tarafından yapılan açıklamalar şu şekildeydi;

'İYİ Parti'den aday olacak mısınız?'

"Şu anda hiçbir partiden aday olmuyorum, bağımsız aday oluyorum."

"İYİ Parti ile bu konuda görüştünüz mü?"

"İYİ Parti ile bu konuda resmi görüşmem filan olmadı. Gayriresmi olarak konuşuyoruz. Birçok partiden davet var. Ama benim genel eğilimim bağımsız olarak girme yönünde. Eğer CHP'ye dönemizsem, 2 Ekim'de duruşmam var. Dönsem bile Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkan kaldığı sürece ben sadece CHP'ye dönmüş olacağım. Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkan olduğu bir CHP'de aday adayı da olmayacağım. Ve gönlümden geçen de bağımsız aday olmak. Zaten ben 2019'da Bolu'da tüm partilerin oyunu alarak belediye başkanı seçilmiştim."

"Gayriresmi başka partiler" de dediniz onlar hangi partiler?""Gayriresmi başka partiler" de dediniz onlar hangi partiler?"

"Hemen hemen hepsi. AK Parti ihracımdan bu yana benzer tekliflerle geliyor. Bu teklifler resmi mi değil mi bilmiyorum. AK Partili üst düzey yöneticiler ki ben milletvekilliği döneminden tanıyorum. Aradı birkaç tanesi, ben bunu tartışma konusu bile yapmadım. Bu teklif resmi bir teklif diyen olmadı. Yani 'Sayın Erdoğan'ın bilgisi dahilinde arıyoruz' diyen olmadı. 'Ben Sayın Erdoğan ile siyaset yapamam. Bana Cumhurbaşkanlığı yardımcışığı bile tekif etse benim ilkelerim var Sayın Erdoğan ile yan yana yürüyemem' diye söyledim."