Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli Açıkladı: Orman Yangınlarında Kaç Ev Hasar Gördü, Terör Şüphesi Var Mı, Yangınlar Söndürüldü Mü?

Son dönemde ne yazık ki sayıları artan orman yangınları ne yazık ki terör örgütlerinin yeni saldırı yöntemi haline geldi.
Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli Açıkladı: Orman Yangınlarında Kaç Ev Hasar Gördü, Terör Şüphesi Var Mı, Yangınlar Söndürüldü Mü?

Son dönemde ne yazık ki sayıları artan orman yangınları ne yazık ki terör örgütlerinin yeni saldırı yöntemi haline geldi. Dün Hatay ve Mersin'de başlayan orman yangınları sonrasında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli son dakika açıklaması yaparak yangınlar hakkında kamuoyuna bilgi verdi. Detaylar haberimizde...

Türkiye'nin ciğerlerini yakan orman yangınları ne yazık ki terör örgütlerinin yeni saldırı yöntemi haline geldi. Dün Hatay ve Mersin Anamur'da yaşanan orman yangınları sonrasında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli önemli açıklamalarda bulundu.



HATAY VE MERSİN ANAMUR'DA Kİ ORMAN YANGINLARI SÖNDÜRÜLDÜ MÜ, YANAN ALANLAR NE OLACAK, YANGINDA KAÇ EV ZARAR GÖRDÜ?



Bakan Pakdemirli devletin tüm gücü ile orman yangınlarına anında ve hızlı bir şekilde müdahale ettiğini belirterek her iki yangının da an itibari ile kontrol altına alındığını duyurdu. Bakan Pakdemirli "Yanan alanlar temizlik çalışmasının ardından tekrar ağaçlandırılacak. Sevindirici olan taraf can kaybımız yok ama her zaman söylediğimiz gibi ormanlarda sadece ağaç yanmıyor.



Ormanlarda da yaban hayatıyla ilgili tamir edilemez veya çok uzun zamanda tamir edilebilecek durumlar ortaya çıkabiliyor. Akarca mahallesinde 5 ev 1 cami, Sarıseki Mahallesi'nde 2 ev bir ağıl, Azganlı Mahallesi'nde de 3 ev ve 1 ağıl etkilendi. Yangın 22 saatlik yoğun bir çalışma sonucu kontrol altına alındı" diyerek son durumu duyurdu.



ORMAN YANGINLARINDA TERÖR ŞÜPHESİ VAR MI, ORMAN YANGINI NEDEN ÇIKTI, ORMANLAR NEDEN YANDI?



Basın mensuplarının olayda terör şüphesi olup olmadığı konusundaki soruları yanıtlayan Bakan Pakdemirli "Üzerinde benzin bidonu bulunan ve aracının arızalandığını söyleyen iki kişi gözaltına alındı ama sorgusu yapıldıktan sonra da savcılık tarafından serbest bırakıldılar. Yine ayrıca dün Hatay Yayladağ’da çıkan yangının şüphelisi iki kişi de tespit edildi ve ilçe jandarma komutanlığı tarafından da gözaltına alındı. Bu kişilerin soruşturmaları devam ediyor" diyerek kesin bir bilgi olmadığını dile getirdi.



Orman yangınlarının kontrol altına alınması kadar yanan alanların yeniden yeşillendirilecek olması da sevinç yarattı.



Emlak365.com