Tarlada Bereket Arttı Sebze Fiyatları Yarı Yarıya Düştü

Yaz aylarının kendini göstermesiyle tarlada mahsullerin bereketi arttı. Mahsullerin artması ve yerli ürünlerin tezgahta yerini almasıyla sebzelerin fiyatı yarı yarıya düştü. Fiyatlardaki düşüş pazar tezgahlarına da yansıdı.
Tarlada Bereket Arttı Sebze Fiyatları Yarı Yarıya Düştü

Yaz aylarının gelmesi ile tarla mahsulleri de bollaştı. Mahsullerin bollaşmasının ardından sebze fiyatları yarı yarıya düşüşe geçti. Bayramın ardından fiyatlarda yaşanan düşüş pazar tezgahlarına da yansıdı. Fiyatların düşmesi vatandaşı memnun ederken pazarcı esnafının da yüzü güldü. Bayramdan önce 7-8 liraya satılan salatalık bu hafta 4-5 lira, domates ise 5-7 liraya kadar düştü. Bir dönem kilosu 15 liraya kadar çıkan biberin fiyatı da yarı yarıya düştü.

Pazarcı esnaflarından Selahattin Camgözoğlu tezgahtaki düşüşe ilişkin açıklama yaparak , “Bayram haftasından dolayı fiyatlar biraz daha yüksekti. Domates geçen hafta 1215 liraydı. Bu hafta 7,510 lira arasında gidiyor. Biber geçen hafta 15 liraydı. Şu an 810 liraya kadar var. Kabak, salatalık 7,5 lira idi bu hafta 4 lira oldu. Patlıcan geçen hafta 10 liraydı. Bu hafta 7 lira, fasulye 15 liraydı 10 liraya düştü. Patates, soğan 8,510 lira arasında gidiyor. Havalar ısınınca mallar bollaştıkça, yerli ürünler çıktıkça fiyatlar düşer” dedi.

Tarlada Bereket Arttı Sebze Fiyatları Yarı Yarıya Düştü

FİYAT DÜŞÜŞLERİ TEZGAHA DA YANSIDI

Tezgahlarda 7 buçuk liradan satılan salatalık ve kabak bayramdan sonra 4 liraya düştü. Geçtiğimiz hafta 10 liradan satılan patlıcan bu hafta 5 lira oldu. Patates ve soğanın kilosu 8-10 lira arasında değişirken 15 lira olan fasulye ise 10 liraya kadar düştü.  Türkiye'nin sebze ve meyve üretim merkezlerinden olan Adana'da domates 2 liraya kadar düşerken salatalık 4 lira, patlıcan 5 liradan satılıyor. Büyükşehirlerde kilosu 5-6 lira olan kavunun tanesi Adana'da 5 lira. Karpuzun kilosu ise Adana'da 1 liraya kadar düştü. Maydanoz, dereotu gibi ürünler de 1-2 lira arasında satılıyor.