Tek Yürek yardım kampanyası kaç TL oldu, ne kadar toplandı?

15 Şubat tarihinde TV kanallarının gerçekleştirdikleri ortak yardım yayını ile depremzede vatandaşlar için AFAD'a bağış yayını gerçekleştirildi. Bu yayın sonucunda ne kadar bağış toplandığı oldukça merak edildi.
Tek Yürek yardım kampanyası kaç TL oldu, ne kadar toplandı?

Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin yaşanmasının ardından depremden etkilenen illerdeki depremzede vatandaşlarımız için hem ülke genelinde hem dünya genelinde seferberlik ilan edildi. Bu seferberlik ile birlikte hem deprem bölgesinde enkaz altında kalan vatandaşlarımızın kurtarılması için hem de depremzede vatandaşlarımız için yardımlar gitti. 

Bu yardımlardan biri de TV kanalları tarafından gerçekleştirildi. Pek çok ünlü isim ile birlikte gerçekleştirilen ortak yayın ile birlikte depremzede vatandaşlar için ortak yayın yapılmasına karar verildi. Yapılan bu ortak yayına 8 kanalın katıldığı bilinerek pek çok bilinen isim sunuculuk görevlerini üstlendi. Ünlü isimlerin de yer aldığı yayında vatandaşlar ve bilinen pek çok firma, bankalar tarafından depremzedeler için yardımlar toplanmaya başladı. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA KATILDI! 

Gerçekleştirilen yayında Kıvanç Tatlıtuğ, Murat Boz, Ebru Gündeş, Erkan Petekkaya, Sedef Avcı, Engin Altan Düzyatan, Serenay Sarıkaya, Esra Ketenci, Sümeyye Aydoğan, Hilal Anay, Mert Ramazan Demir gibi pek çok ünlü isim telefonlara bakarak canlı yayında gelen destekleri toplamak üzere gönüllü olmuştu.

Tek Yürek yardım kampanyası kaç TL oldu, ne kadar toplandı?

Yayına pek çok bilindik firmalar, banka ve siyasiler bulunurken onlardan gelen yardımlar ile toplamda ne kadar bir sayıya ulaşıldığı oldukça merak edildi. Yayına katılan bir diğer isim de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Erdoğan tarafından yapılan açıklamada, "Amacımız 1 yıl içinde, yıkılan her binanın yerine, insanımızın güvenle, huzurla oturabileceği konutları teslim etmeye başlamaktır. İnşallah el birliğiyle bu imtihanın da üstesinden geleceğiz. Dünkü Kabine Toplantısı'nda oradaki arkadaşlarımızla kendi aramızda 136 milyon 589 bin liralık bir yardım topladık. Bu meblağın içinde bizim katkımız da elbette var. Bugünkü kampanyada toplanacaklarla birlikte yurt içinden ve yurt dışından AFAD hesaplarına gelecek her kuruş, depremzedelerimiz için kullanılacaktır." ifadeleri ile kendisi de desteklerini sundu. 

YARDIM KAMPANYASINDA NE KADAR TOPLANDI? 

Düzenlenen bu yardım kampanyasında son olarak toplanan rakam da oldukça merak konusu olmuştu. Gelen açıklamalara göre gece boyunca devam eden telefonların ardından 115 milyar 146 milyon 528 bin TL toplanırken, 9 milyon 10 bin adet de SMS bağışı gerçekleştirildiği ifade edildi.