Temsilcilerimiz Avrupa yolunda! Fenerbahçe, Konyaspor ve Başakşehir rövanş maçları ne zaman?

Avrupa yolundaki temsilcilerimiz dün akşam oynanan karşılaşmalarda rakiplerine karşı sahada ter döktü. Fenerbahçe ve Başakşehir ilk maçlarda Avrupa kapısını araladı, Konyaspor ise şansını Türkiye’deki rövanş maçına bıraktı.
Temsilcilerimiz Avrupa yolunda! Fenerbahçe, Konyaspor ve Başakşehir rövanş maçları ne zaman?

Temsilcilerimiz 4 Ağustos Perşembe akşamında Avrupa arenasında sahneye çıktı. 3. ön eleme turu ilk maçlarında Fenerbahçe, Ülker Stadyumu’nda Çekya temsilcisi Slovacko ile karşı karşıya geldi. Sarı lacivertli temsilcilerimiz rakibini 3-0 mağlup ederek Avrupa kapısını araladı. Öte yandan UEFA Konferans Ligi’nde Türkiye’yi temsil eden Konyaspor ise Lihtenştayn temsilcisi Vaduz ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Konyaspor ise sahadan 1-1’lik skorla ayrıldı ve şansını Türkiye’deki rövanş maçına bıraktı. Bir diğer temsilcimiz Başakşehir de Breidablik’i 3-1’lik skorla geçmeyi başararak yolunda sağlam bir adım attı. İşte detaylar…

FENERBAHÇE LINCOLN İLE COŞTU

Şampiyonlar Ligi macerasında Dinamo Kiev yenilgisi sonrası yoluna Avrupa Ligi’nde devam eden Fenerbahçe, 3. ön eleme turu ilk maçında Slovacko ile karşılaştı. Jorge Jesus’un öğrencileri zayıf rakibi karşısında Lincoln ile adeta farka koştu. 17. dakikada Emre Mor2un golü ile 1-0 öne geçen sarı lacivertliler, ilk yarının uzatmalarında Lincoln Henrique’nin şık frikik golü ile farkı ikiye çıkardı. İkinci yarının hemen başında Çekya temsilcisinin 10 kişi kalmasıyla eksik rakibi karşısında kontrolü iyice eline alan Fenerbahçe, 81. dakikada bir kez daha Lincoln’ün sahneye çıkmasıyla farkı üçe çıkardı ve maçtan da 3-0’lık net galibiyetle ayrıldı. Temsilcimiz rövanş maçına 11 Ağustos’ta çıkacak.

BAŞAKŞEHİR TURU ARALADI

Temsilcilerimiz Avrupa yolunda! Fenerbahçe, Konyaspor ve Başakşehir rövanş maçları ne zaman?

Emre Belözoğlu’nun çalıştırdığı Medipol Başakşehir ise UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. eleme turu ilk maçında İzlanda temsilcisi Breidablik’e konuk oldu. Ekibimiz Aleksic’in attığı 2 gol ve Deniz Türüç’ün attığı bir golle 3-1 mağlup etmeyi başardı ve turun kapısını araladı. Karşılaşmanın rövanşı yine 11 Ağustos Perşembe günü Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda oynanacak.

KONYA SON DAKİKADA TUTUNDU

Temsilcilerimizden Konyaspor ise dün akşam Lihtenştayn temsilcisi Vaduz ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Vaduz, karşılaşmanın 72. dakikasında Sasare’nin golü ile 1-0 öne geçti. Ancak son ana kadar mücadeleden kopmayan Konyaspor, 88. dakikada Muhammet Demir’in attığı gol ile beraberliği yakaladı ve maç da 1-1 sona erdi. Konyaspor, 11 Ağustos’ta Vaduz’u rövanş maçında evinde ağırlayacak.