Tesla hisseleri için muazzam artış öngörüsü: Morgan Stanley yüzde 60’ı işaret etti!

ABD merkezli bankacılık kuruluşu Morgan Stanley, elektrikli otomobil üreticisi Tesla için hisse tahminlerini güncelledi. Kurum, Tesla hisseleri için 12 aylık fiyat hedefini yükseltti. İşte detaylar…
Tesla hisseleri için muazzam artış öngörüsü: Morgan Stanley yüzde 60’ı işaret etti!

Son dönemlerde, satın aldığı sosyal medya platformu Twitter (X) üzerinde yaptığı değişiklikler ile gündeme gelen Elon Musk, aynı zamanda ABD özel havacılık şirketi SpaceX’in ve elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın da CEO’su olarak dikkat çekiyor. Dünyanın en zengin insanları listesinde en tepede yer alan Elon Musk’ı sevindiren bir gelişme yaşandı. ABD merkezli bankacılık kuruluşu Morgan Stanley, Tesla hisselerinde artış öngördü.

Morgan Stanley analistleri, Tesla’nın otonom sürüş sistemlerini eğitecek olan süper bilgisayar sisteminin Tesla şirketine daha önce görülmemiş bir potansiyel katabileceğini belirtti. Buradan yola çıkan analistler, şirket hisselerindeki 12 aylık hedefini de 400 dolar seviyesine yükseltti. Morgan Stanley analistlerinin öngörüleri doğru çıkarsa, Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, Arnault’u geçerek bir kez daha dünyanın en zengin insanı olabilir. İşte detaylar…

12 AYLIK FİYAT HEDEFİ 400 DOLARA ÇIKARILDI

tesla-hisseleri-gecen-yil-kasimda-ulastigi-rekor-seviyenin-yuzde-50-altina-dustu-moad.jpg

Morgan Stanley, elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın 12 aylık fiyat hedefine ilişkin değerlendirmesini paylaştı. Banka, Tesla’nın “Dojo” süper bilgisayarı, robotaksi ve ağ hizmetlerinin daha hızlı benimsenmesine bağlı olarak Tesla’nın piyasa değerinin 500 milyar dolarlık artış yaşayabileceği öngörüsünde bulundu.

Morgan Stanley bünyesinde, Adam Jonas liderliğindeki analist ekibi, Dojo’nun tıpkı Amazon şirketi için yaptığı gibi erişilebilir pazarlar oluşturabileceğine dikkat çekti. Bununla birlikte analistler, Tesla hisse senedinde pozisyonunu “ağırlığını yükselt” seviyesine çıkardı. Ayrıca analist ekibi Tesla için fiyat hedefini de yukarı yönlü güncelleyerek 400 dolara yükseltti.

“YAPAY ZEKA GÜNÜ’NDE İZLEMEYE DEĞER”

Adam Jonas liderliğindeki analist ekibi, devasa miktarlardaki verileri işleyerek sürüş sistemlerini eğitmesi üzerine tasarlanmış olan “Dojo” isimli süper bilgisayarın, Tesla’ya 10 trilyon dolarlık pazarda “asimetrik bir avantaj” sağlayabileceğini öngördü. Ekip ayrıca süper bilgisayarın yazılım ve hizmetlerinin bundan sonra Tesla için en değerli varlık haline gelebileceğini kaydetti.

Ayrıca ekibin sunduğu raporda, Tesla’nın otonom sürüş sisteminin yeni versiyonunun 2023 sonuna kadar çıkmasını beklediklerini, Tesla’nın da 2024 başlarında Yapay Zeka Günü’nde izlenmeye değer bir noktada olabileceğini vurguladı.